ΠΕΦ: 38 ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία διεθνή έκθεση CPhI

Για ακόμα μια χρονιά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιβεβαίωσε τη θέση της ως σημαντικής εξαγωγικής δύναμης στη διεθνή έκθεση CPhI, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2022 στη Φρανκφούρτη.

Η έκθεση CPhI πραγματοποιείται εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση για το κλάδο του φαρμάκου. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 εκθέτες από 170 χώρες. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία εκπροσωπήθηκε από 38 ελληνικές εταιρείες που επιδεικνύουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας

Τα ελληνικά φάρμακα ήδη κυκλοφορούν σε 147 χώρες του κόσμου ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία για το α εξάμηνο του 2022, το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, θέση που διατηρεί σταθερά την τελευταία πενταετία.

Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν απτή απόδειξη της εξωστρέφειας του κλάδου της φαρμακευτικής παραγωγής που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Σημεία αναφοράς στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξαγωγών, αποτελούν αφενός η άριστη ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων και αφετέρου οι σημαντικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών σε υποδομές και έρευνα.

Οι επενδύσεις αυτές συνεπάγονται τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζουν το σύστημα φαρμακευτικής φροντίδας διασφαλίζοντας την κάλυψη των ασθενών με τις αναγκαίες θεραπείες. Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ουσιαστικών κινήτρων για την προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων επενδύσεων στο χώρο του φαρμάκου αποτελεί πάγιο αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας.

Τρύφων: Μεγάλη εξαγωγική δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας 

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διεθνής έκθεση CPhI δείχνει την μεγάλη εξαγωγική δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με σημαντική αποδοχή από συνεργάτες του εξωτερικού. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε ότι το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν στρέφεται προς την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν έλεγχος κήλης στο Metropolitan Hospital για δύο ημέρες

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για επισκέπτες και αθλητές στο Μούντιαλ του Κατάρ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.