ΠΕΦ: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει έμπρακτα τους νέους επιστήμονες

Τα προγράμματα Quality Assurance και Regulatory Affairs της ΠΕΦ, προσφέρουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες σε νέους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα ζωτικής σημασίας για τη φαρμακοβιομηχανία γνωστικά αντικείμενα.

«Η πιο σημαντική παρακαταθήκη για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης είναι οι άνθρωποι: Το εξαιρετικό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα, βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας για ανάπτυξη».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Θεόδωρος Τρύφων δίνοντας το στίγμα του στην εκδήλωση της ΠΕΦ στο OTE Academy (8/11) για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της εκπαίδευσης νέων επιστημόνων και την απονομή πιστοποιήσεων επιτυχούς παρακολούθησης αυτών για τα προγράμματα Quality Assurance (QA) και Regulatory Affairs (RA) που διοργανώνει η ΠΕΦ.

 

ΠΕΦ

ΠΕΦ: Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δισ. Ευρώ

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων τόνισε ότι η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τα πανεπιστήμια και τους εκπαιδευτικούς φορείς αποκτά ιδιαίτερη αξία με φόντο το δυναμικό επενδυτικό πλάνο της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου. «Υλοποιούμε ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δισ. Ευρώ με ορίζοντα τετραετίας. Δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες ώστε η χώρα μας να καταστεί κέντρο έρευνας και παραγωγής στη ΝΑ Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφων, προσθέτοντας πως «οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης». Ο πρόεδρος της ΠΕΦ σημείωσε ότι στόχος της πρωτοβουλίας της ΠΕΦ μέσω των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι «η δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας επιστημονικού δυναμικού υψηλής κατάρτισης που θα στελεχώσει τις δομές που αναπτύσσονται».

Ο κ. Τρύφων ολοκλήρωσε την ομιλία του, επισημαίνοντας πως μετά τον πρώτο αυτό κύκλο εκπαίδευσης, θα ακολουθήσουν και επόμενοι, με εξειδικευμένα προγράμματα σε γνωστικά αντικείμενα ενδιαφέροντος για την φαρμακοβιομηχανία, τονίζοντας ότι η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη νέα γενιά, να συμβάλλει στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων της και να καινοτομεί γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

Επαγγελματική εξέλιξη νέων επιστημόνων

Από τη μεριά της η Υπουργός Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως ανέδειξε την αξία της δράσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, καθώς μέσω των προγραμμάτων της ΠΕΦ ενισχύονται οι δεξιότητες της νέας γενιάς. «Το πρόγραμμα της ΠΕΦ Professional Development συμβάλει στην επαγγελματική εξέλιξη νέων επιστημόνων καθώς και στη δυνατότητα εύρεσης εργασίας στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, έναν ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε η κα. Κεραμέως, προσθέτοντας πως «μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα είναι η ανάγκη για στενότερη σύνδεση της εκπαίδευσης και των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας».

Διαβάστε επίσης 

Οι άκυρες αποκαλύψεις που έκανε ο Παύλος, η σέξι πρόεδρος και ο αδέκαστος Δημήτρης

Manufacturing Excellence Awards 2022: 4 βραβεία σε UNI-PHARMA & InterMed

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.