Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο πλευρό της Εταιρείας Ελλήνων Επιστημόνων

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρακολουθεί διαχρονικά τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής και όχι μόνο και στηρίζει τις αξιόλογες επιστημονικές πρωτοβουλίες .

Στο πλαίσιο αυτό, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι χορηγός στο διαδικτυακό επιστημονικό Συμπόσιο που διοργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Επιστημόνων (Greek Scientists Society) στις 14 Μαρτίου 2021, με θέμα «Πώς το ελληνικό επιστημονικό πρότυπο μπορεί να εξελιχθεί στη μετά Covid εποχή».

Η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με πρωτοφανείς τεχνολογικές και κοινωνικο-πολιτισμικές αλλαγές οι οποίες θα αναδείξουν νέα πρότυπα. Στη διάρκεια του Συμποσίου, θα συζητηθεί το πώς η αρχαία ελληνική σκέψη μπορεί να συμβάλει στη διερεύνηση αυτών των αλλαγών, οδηγώντας τελικά σε ένα νέο ελληνικό επιστημονικό πρότυπο, εφαρμόσιμο σε τομείς όπως η Ρομποτική, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Εικονική Πραγματικότητα.

Στο Συμπόσιο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες καθώς και πολιτικοί. Την έναρξη του Συμποσίου θα κηρύξει ο κ. Γιώργος Χρούσος, Ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, επιστημονικός σύμβουλος της Εταιρείας. Θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εξέχοντες εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.