Νέο ιατροτεχνολογικό προϊόν για το έκζεμα από την La Roche-Posay

Με στόχο την ανακούφιση ασθενών με έκζεμα, η La Roche-Posay κυκλοφόρησε το νέο προϊόν «Lipikar Eczema Med Cream» για όσους υποφέρουν από τις δερματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του ευαίσθητου ή του καταπονημένου δέρματος.

Η «Lipikar Eczema Med Cream» είναι το πρώτο της ιατροτεχνολογικό προϊόν για το έκζεμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η κρέμα βασίζεται στο μικροβίωμα με στόχο τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα ενάντια στα συμπτώματα του εκζέματος, σε τρεις ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 165 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχουν έκζεμα. Εκτιμάται ότι 30% των παιδιών και 10% των ενήλικων ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα του εκζέματος. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το 90% των δερματικών βλαβών των ασθενών προκαλούνται από συγκεκριμένα βακτήρια.

Σε έρευνα για την χρήση του προϊόντος διαπιστώθηκε ότι 65% των χρηστών του lipikar eczema med cream παρουσίασαν ορατή βελτίωση μέσα σε 3 ημέρες και 91% των χρηστών είδαν αποτέλεσμα μέσα σε 7 ημέρες . Άξιο λόγου είναι ότι το 100% των παιδιών και 95% των ενήλικων είδαν την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται μετρά από 14 ημέρες.

Τι είναι το έκζεμα

Το έκζεμα είναι μια κοινή, μη μεταδοτική δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή, ερεθισμό, κνησμό και ερυθρότητα. Πέραν των δερματικών συμπτωμάτων, το έκζεμα συνδέεται με χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες χρονιές παθήσεις. Μάλιστα, έχει καταγραφεί ότι έως και το 86% των παϊδιών με έκζεμα παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, ενώ το 60% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο. Από την άλλη, το 79% των ενήλικων με έκζεμα αναφέρουν ότι απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω των συμπτωμάτων του εκζέματος.

Τα συμπτώματα του εκζέματος δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα. Η φλεγμονή, ο ερεθισμός, ο κνησμός και η ερυθρότητα μπορεί να οδηγήσουν σε αυπνίες, κοινωνική απομόνωση και έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Ο ρόλος του μικροβιώματος

Το μικροβίωμα του εντέρου έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης, ο αυτισμός, το άγχος και η παχυσαρκία. Ωστόσο, μικροβίωμα δεν έχει μόνο το έντερο. Πρωτοπορωντας στην επιστήμη του μικροβιώματος από το 2011, η La Roche -Posay διεξήγαγε κλινικες μελέτες και κατέδειξε τα αποτελέσματα σε 14 δημοσιεύσεις. Το δέρμα έχει το δικό του οικοσύστημα μικροοργανισμών που ζουν στην επιφάνεια του.

Αυτό το οικοσύστημα καθορίζεται από τα γονίδια, την ηλικία, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, την προσωπική μας υγιεινή, ακόμα και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Το μικροβιωμα του δέρματος πρέπει να είναι ισορροπημένο και όσο το δυνατόν πιο ποικιλόμορφο, ώστε να λειτουργεί ως φραγμός διατηρώντας την υγειά του δέρματος μας και συμβάλλοντας στη διαδικασία αυτο – επανόρθωσης του.

H La Roche -Posay στόχευσε στη σχέση ανάμεσα στην ανισορροπία του μικροβιώματος και στο έκζεμα με το lipikar baume ap+m, το οποίο το επαναφέρει την ισορροπία του μικροβιώματος.

Διαβάστε επίσης 

Έκζεμα: Ποια προβλήματα ψυχικής υγείας προκαλεί

Έκζεμα: Πως εκδηλώνεται στα μωρά, τα παιδιά και τους ενήλικες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.