Νέα συμφωνία Novartis- BioNTech για το εμβόλιο κατά της COVID-19

Mια νέα συμφωνία υπέγραψαν η Novartis με την BioNTech για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας εμφιάλωσης και συσκευασίας του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19.

Ειδικότερα, επεκτείνεται η δυνατότητα παραγωγής, για τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις το 2022, με τη χρήση των εγκαταστάσεων άσηπτης παραγωγής Technical Operations της στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Η νέα συμφωνία είναι σε συνέχεια της προηγούμενης για τη διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας πάνω από 50 εκατ. δόσεων το 2021 στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Novartis στο Stein της Ελβετίας.

Πλαίσιο συμφωνίας 

Βάσει των όρων της νέας συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να πάρει την mRNA δραστική ουσία από την BioNTech, με σκοπό να την εισάγει σε φιαλίδια υπό άσηπτες συνθήκες και να την αποστείλει εκ νέου στην BioNTech προκειμένου να διατεθεί.

Με την επιφύλαξη υπογραφής μιας τελικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Stein σε εκείνες στη Λουμπλιάνα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι εγκαταστάσεις στη Λιουμπλιάνα περιλαμβάνουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης υπό άσηπτες συνθήκες για την παραγωγή και προμήθεια ευρέος φάσματος άσηπτων προϊόντων για τη Sandoz, θυγατρική της Novartis.

Διαβάστε επίσης 

Ο άτυπος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, ο αγχωμένος Πλεύρης και το χάπι της MSD που πάει πίσω τα εμβόλια

«Μαύρο» ρεκόρ με 6.909 νέα κρούσματα- 48 θάνατοι- 450 διασωληνωμένοι

Το χάπι της Pfizer μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο σοβαρής COVID-19, λέει η εταιρεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.