Βασίλης Κάτσος στο mononews: «Η Pharmathen κατέρριψε τον μύθο ότι η Ελλάδα δεν παράγει»

«Πιστεύουμε στη χώρα και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ελληνικά assets που μπορούν να διαπρέψουν στις διεθνείς αγορές», επισημαίνει στο mononews.gr ο Βασίλης Κάτσος στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικότητας λίγες ώρες μετά τη συμφωνία πώλησης της Pharmathen στην Partners Group, μια από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρικές συμφωνίες στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου με συνολική αποτίμηση που άγγιξε το 1,6 δισ. ευρώ.

Ο ταλαντούχος επιχειρηματίας με όχημα το VNK Capital που διατηρεί με την αδελφή του, Nέλλυ Κάτσου δηλώνει αποφασισμένος να παίξει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύοντας τις ικανότητες και το ταλέντο που «κρύβουν» οι ελληνικές εταιρείες και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

«Θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, όπως κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια, ώστε οι εταιρείες που επενδύουμε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφής και να είμαστε περήφανοι για αυτές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως η πώληση της Pharmathen στη διεθνή εταιρεία Partners Group κατέρρευσε τον «μύθο» πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, και δεν είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, λέγοντας πως τελικά αποδεικνύεται πως και «τεχνογνωσία παράγουμε, και ερευνητές παγκόσμιας κλάσης δημιουργούμε, και ελληνικό φάρμακο εξάγουμε…».

Όπως λέει είναι η δεύτερη φορά που διεθνής οίκος τέτοιου βεληνεκούς επενδύει στην εταιρεία, κάτι που δείχνει το «βάθος» και την αξία της στρατηγικής και των στελεχών που την απαρτίζουν.

Συνέχεια στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε το mega deal της Pharmathen στα 1,6 δισ. ευρώ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.