Viatris: Η φροντίδα υγείας όπως θα έπρεπε να είναι

Η πανδημία της νόσου COVID-19 επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τις δυνατότητες της επιστήμης να δίνει λύσεις στις υγειονομικές προκλήσεις της εποχής μας και να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων.

Από την άλλη, όμως, αποκάλυψε και τις σημαντικές ανισότητες, που παραμένουν σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στην πρόσβαση στη φροντίδα υγείας. Ανέδειξε το ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πληθυσμοί, οι οποίοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι και ευάλωτοι σε ασθένειες, λόγω των συνθηκών στις οποίες γεννιούνται και μεγαλώνουν.

Η διεύρυνση της πρόσβασης στη φαρμακευτική περίθαλψη βρίσκεται στην καρδιά της αποστολής της Viatris: μιας νέας παγκόσμιας εταιρείας φροντίδας υγείας, που ιδρύθηκε το 2020 από την συνένωση της Mylan και της Upjohn του ομίλου Pfizer, με «προίκα» ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα χαρτοφυλάκια φαρμάκων της αγοράς.

Η Viatris διαθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερα από 1.400 και πλέον φαρμακευτικά μόρια, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων, από την καρδιαγγειακή υγεία έως την ογκολογία.

Σε αυτά περιλαμβάνονται κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα επώνυμα και σύνθετα, βιο-ομοειδή, αλλά και προϊόντα OTC και φαρμακείου. Τα φάρμακά της αντιμετωπίζουν 9 από τις 10 αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ πάνω από 200 φάρμακά της περιλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Απαραίτητων Φαρμάκων του Π.Ο.Υ.

Πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας

Τι διαφορετικό φέρνει, όμως, η νέα εταιρεία στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Την απάντηση δίνει ο κ. Γιώργος Παναγάκης, Country Manager της Viatris στην Ελλάδα:

«Στη Viatris βλέπουμε τη φροντίδα υγείας όχι όπως είναι, αλλά όπως θα έπρεπε να είναι. Φιλοδοξία μας είναι να  επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο στο συγκεκριμένο χώρο. Να γίνουμε συνεργάτης επιλογής και πυλώνας σταθερότητας, σε έναν κόσμο όπου οι υγειονομικές ανάγκες εξελίσσονται διαρκώς.

Να λειτουργήσουμε ως παγκόσμια πύλη εισόδου στην υγειονομική περίθαλψη, που θα παρέχει περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης σε φάρμακα από ποτέ. Και αυτό το επιδιώκουμε με τρεις τρόπους: Πρώτον διασφαλίζοντας ευρύτερη πρόσβαση σε αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα, ώστε να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεύτερον, προωθώντας βιώσιμες λειτουργίες και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας των ασθενών. Τρίτον, επενδύοντας σε γόνιμες συνεργασίες και αξιοποιώντας τη συλλογική εξειδίκευση, για να συνδέσουμε καλύτερα τους ανθρώπους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται».

Το παγκόσμιο αποτύπωμα της εταιρείας

Το παγκόσμιο αποτύπωμα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ευρύ, με παρουσία σε περισσότερες από 165 χώρες, 40.000 εργαζόμενους και περίπου 50 εγκαταστάσεις παραγωγής σκευασμάτων, με παραγωγική ικανότητα που υπερβαίνει τα 80 δισεκατομμύρια δόσεις ετησίως.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται με ένα δυναμικό 200 στελεχών και ένα χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει πάνω από 100 προϊόντα. Ετησίως διαθέτει για ασθενείς στη χώρα περισσότερες από 26 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων, ενώ το ένα τρίτο αυτής της ποσότητας παράγεται εγχώρια, στο πλαίσιο συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Viatris έχει, επίσης, αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων της με έξι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική ενός σημαντικού παραγωγικού κλάδου για την ελληνική οικονομία.

«Σήμερα είμαστε, ήδη, μεταξύ των πέντε κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα, σε όρους αξίας. Στόχος μας στο επόμενο διάστημα είναι να αυξήσουμε την πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες, μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη των βιο-ομοειδών, του εμβολιασμού κατά της γρίπης, της υποστήριξης της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας και της ενεργητικής συμβολής στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Παράλληλα, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, αναλαμβάνοντας ουσιαστικές δράσεις στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» τονίζει ο κ. Παναγάκης.

Διαθέτοντας έναν μοναδικό συνδυασμό διευρυμένου χαρτοφυλακίου, επιστημονικής τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης σε ρυθμιστικά θέματα, εμπορικών δυνατοτήτων και δικτύου διανομής, η Viatris αλλάζει τα δεδομένα στην φροντίδα υγείας και συνδέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τα φάρμακα και τις θεραπείες που χρειάζονται. Συμβάλλει, παράλληλα, μέσα από τη δραστηριότητά της, στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων ασθενών.

Διαβάστε επίσης

Βιο-ομοειδή: Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις – Κερδισμένοι οι καταναλωτές

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.