ΕΟΦ: Κυκλοφορεί επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ καθώς μέσω διαδικτύου κυκλοφορεί επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία.

Το προϊόν, που είναι μάλιστα σε μορφή μαρμελάδας ή πάστας, περιέχει φαρμακευτική ουσία, χωρίς να αναφέρεται στη συσκευασία του και διαφημίζεται ως ενισχυτικό για τη στυτική δυσλειτουργία.

To συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ δγια το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία έχει ως εξής:

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων Epimedyum Extraktli Macun Plus και Black Rhino Epimedyumlu Bitkisel Macun.

‘Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα ή πάστα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου ή φυσικών καταστημάτων (αγορά κυρίως από Τουρκία).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανσή τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του πνεύμονα: Δυσβάσταχτο το οικονομικό κόστος για τους ασθενείς

Γέννησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.