Οι διαφορές ανάμεσα στο φιλέτο και το στήθος κοτόπουλου

Πολλές φορές υπάρχει μία παρανόηση για το φιλέτο και το στήθος κοτόπουλου και τις διαφορές που έχουν, παρά το γεγονός ότι είναι και τα δύο άπαχα τμήματα κρέατος.

Τι είναι το στήθος κοτόπουλου;

στήθη κοτόπουλου

Το στήθος κοτόπουλου είναι ένας αδύνατος, λευκός μυς που προσφέρεται για διάφορες μεθόδους μαγειρέματος. Πωλείται είτε με το κόκκαλο και το δέρμα ή καθαρισμένο.

Πού βρίσκεται: Το στήθος βρίσκεται στην κάτω πλευρά ενός κοτόπουλου. Κάθε κοτόπουλο έχει ένα ολόκληρο στήθος, το οποίο συχνά χωρίζεται σε δύο μεμονωμένα κομμάτια.

Υφή και γεύση: Το στήθος κοτόπουλου έχει ήπια γεύση, χαμηλό σε λιπαρά και μπορεί να παραμείνει ζουμερό και τρυφερό όσο δεν είναι πολύ ψημένο.

Καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος: Τα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα μπορούν εύκολα να τεμαχιστούν και να συνοδεύσουν πατάτες, ζυμαρικά ή σούπες. Αν χτυπηθούν για να γίνουν λεπτά, μπορούν να τηγανιστούν ως σνίτσελ. Είναι ιδανικά επίσης, για να τα κόψετε σε φέτες για σάντουιτς, να τα προσθέστε σε κάποιο λαδερό φαγητό ή σε σαλάτες.

Τι είναι το φιλέτο κοτόπουλου;

Φιλέτα κοτόπουλου

Το φιλέτο κοτόπουλου είναι μια λεπτή λωρίδα λευκού μυός. Ο όρος φιλέτο είναι λίγο λανθασμένος και πιθανότατα προέρχεται από την ομοιότητα του με ένα φιλέτο χοιρινού ή βοείου κρέατος σε ότι αφορά στο σχήμα και την τρυφερότητά του. Αλλά, στα κοτόπουλα, το φιλέτο βρίσκεται κάθετα στο πίσω μέρος της οσφυϊκής χώρας και χωρίζεται από τη σπονδυλική στήλη.

Πού βρίσκεται: Το φιλέτο κοτόπουλου συνδέεται στο στήθος μέσω ενός λεπτού λευκού τένοντα και βρίσκεται κάτω από αυτό, πάνω στα κόκαλα των πλευρών.

Υφή και γεύση: Η γεύση του φιλέτου κοτόπουλου μοιάζει πολύ με αυτή του κρέατος του στήθους. Ίσως το φιλέτο είναι ελαφρώς πιο τρυφερό, αλλά πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα τον τένοντα για να είναι πιο μαλακό.

Καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος: Τα φιλέτα ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα και ταιριάζουν καλύτερα στο πανάρισμα και το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα.

Οι διαφορές μεταξύ στήθους κοτόπουλου και φιλέτου κοτόπουλου

Αν και είναι παρόμοια σε υφή και γεύση, το στήθος κοτόπουλου και το φιλέτο διαφέρουν. Το στήθος κοτόπουλου είναι μεγαλύτερο και πιο παχουλό, ενώ το φιλέτο είναι πολύ πιο λεπτό και στενό. Λόγω αυτών των διαφορών στο μέγεθος και το σχήμα, το στήθος κοτόπουλου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ψηθεί από το φιλέτο.

Επίσης, επειδή υπάρχουν μόνο δύο μικρά φιλέτα σε ολόκληρο το κοτόπουλο, τείνουν να κοστίζουν λίγο περισσότερο από το στήθος.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το φιλέτο κοτόπουλου έναντι του στήθους κοτόπουλου;

Εάν μαγειρεύετε στον ατμό ή ψήνετε στη σχάρα, πιθανότατα να χρησιμοποιήσετε στήθη κοτόπουλου, καθώς θα είναι λιγότερο πιθανό να στεγνώσουν λόγω του μεγέθους και του πάχους τους.
Όταν σοτάρετε λωρίδες κοτόπουλου για να μαγειρέψετε ή να ψήσετε στη σχάρα, τα φιλέτα κοτόπουλου θα μαγειρευτούν γρήγορα, καθώς έχουν ήδη το τέλειο μέγεθος και σχήμα.

Διαβάστε επίσης

Συνδικαλιστές αποδοκίμασαν στο Θριάσιο τον Άδωνι Γεωργιάδη και εκείνος τους ανέβασε στο βήμα – Δείτε το βίντεο

Όσα είναι καλό να ξέρουμε για τον θυρεοειδή και τις παθήσεις του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.