Αποτοξίνωση πριν από το Πάσχα: Τι θα πρέπει να τρώμε

Η αποτοξίνωση πριν το Πάσχα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και έτσι να επέλθει η ισορροπία. Και αυτό γιατί το Πάσχα είναι μια εποχή διατροφικής «ατασθαλίας» για τους περισσοτέρους και οι υπερβολές μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην καλή υγεία.

Ο όρος αποτοξίνωση σημαίνει τον καθαρισμό του ήπατος από τα λίπη, τη χοληστερίνη, τις πέτρες στη χολή, τις τοξίνες και τα υπολείμματα φαρμάκων που έχουν συσσωρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την διαιτολόγο, Michelle Blackwood, RN, η απομάκρυνση των τοξινών σηκώνει ασπίδα προστασίας απέναντι στις ασθένειες και βελτιώνει την ικανότητα για φυσιολογική ηπατική λειτουργία, ευεξία και καλή υγεία.

Νερό πολύ νερό

Προσπαθήστε να πίνετε  6-8 ποτήρια νερό την ημέρα  και προσθέστε λίγο φρέσκο αγγούρι και μέντα για να το κάνετε πιο εύγευστο.

Πείτε όχι στο αλκοόλ

Κάντε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ και αντικαταστήστε το με υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως το ανθρακούχο νερό με φρέσκα φρούτα και βότανα.

Ναι στις φυτικές ίνες

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες και οι φυτικές ίνες είναι επίσης απαραίτητες στην αποτοξίνωση.Και αυτό γιατί οι φυτικές ίνες βοηθούν στη δυσκοιλιότητα και δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα την καλύτερη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους. Πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Λιγότερο αλάτι

Ελαττώστε όσο μπορείτε το αλάτι και χρησιμοποιείστε άλλα μπαχαρικά και βότανα, που είναι πιο υγιεινά για τον οργανισμό π.χ. μαύρο πιπέρι, κόλιανδρο, βασιλικό, θυμάρι, κ.λπ.

Ναι στους φρέσκους χυμούς

Καταναλώνετε ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά. Δοκιμάστε διαφορετικές συνταγές και πίνετε άφθονο φρέσκο χυμό φρούτων, αλλά και λαχανικών, κάθε μέρα.

Σηκωθείτε από τον καναπέ

Σε συνδυασμό όμως με όλα τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την ήπια άσκηση και το περπάτημα και να αποφεύγετε το κάπνισμα αν έχετε αυτή την κακή συνήθεια.

Διαβάστε επίσης

Αποτοξίνωση τώρα! Οι τροφές που καθαρίζουν τον οργανισμό

Διαβήτης και απώλεια βάρους: Τι πρέπει να προσέχετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.