Οι 8 άγραφοι κανόνες της ευγένειας στο σούπερ μάρκετ

Πολλές φορές στο σούπερ μάρκετ, νιώθετε ότι όσα εσείς θεωρείτε αυτονόητα, για κάποιους άλλους δεν είναι και πως οι κανόνες της ευγένειας πάνε περίπατο.

Η κοινή ευγένεια είναι δεδομένη, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι. Ειδικά σε έναν μεγάλο χώρο, όπως το σούπερ μάρκετ, όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος.

Τι ενοχλεί λοιπόν περισσότερο τους καταναλωτές όταν ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ;

1. Κυκλοφοριακή …συμφόρηση

Ειδικά, τις ώρες αιχμής όπου υπάρχει σημαντική κίνηση στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, σκεφθείτε πως κινείσθε και που αφήνετε το καρότσι ή το καλάθι σας. Μην εμποδίζετε την κυκλοφορία, αφήνοντας στραβά ή στη μέση του διαδρόμου το καρότσι σας, μέχρι να διαβάσετε όλες τις ετικέτες στις σάλτσες.

2. Κατοικίδια ζώα

Μην φέρνετε το κατοικίδιο στο σούπερ μάρκετ, εκτός αν είναι σκύλος οδηγός. Και σε καμία περίπτωση, μην βάζετε το ζωάκι σας στο καρότσι ή το καλάθι, για λόγους καθαρά υγιεινής.

 

3. Συγκρατηθείτε και μην αρχίσετε να τρώτε από το μανάβικο ή από τη σακούλα με τα τσιπς

Το να πάρετε μία ρώγα σταφύλι, μπορεί να φαίνεται αθώο, αλλά δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας επιλογής στο μανάβικο του σούπερ μάρκετ. Το ίδιο ισχύει και για τη σακούλα με τα τσιπς ή τα μπισκότα. Είναι αγενές, ακατάστατο και σε ορισμένες περιπτώσεις, ανθυγιεινό.

4. Μην φοράτε πολύ έντονο άρωμα

Μία διακριτική όμορφη μυρωδιά είναι κάτι που ευχαριστεί τους πάντες. Αλλά αν είναι πολύ έντονη, μπορεί να είναι προβληματική.

5. Δεν επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που ανήκουν

Μερικές φορές, συνειδητοποιείτε ότι δεν χρειάζεται τελικά να πάρετε αυγά και γάλα ή ότι δεν υπάρχει χρόνος για να ψήσετε ολόκληρο κοτόπουλο. Αντί να επιστρέψετε το αντικείμενο στη σωστή θέση του, ενημερώστε τον υπάλληλο του ταμείου, ώστε το προσωπικό να μπορεί να επιστρέψει τα προϊόντα, ειδικά τα ευπαθή, στη σωστή τοποθεσία.

6. Μιλώντας δυνατά στο τηλέφωνο

Μπορεί να τύχει ένα σημαντικό τηλεφώνημα την ώρα που είστε στο σούπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεται όμως όλοι να ακούν τη συνομιλία σας.

 

 

7. Παραβιάζετε τον κανόνα του εξπρές ταμείου

Αν το ταμείο εξπρές είναι για 10 αντικείμενα, μην φέρνετε εσείς 20. Δείξτε σεβασμό σε όσους έχουν πραγματικά μέχρι 10 πράγματα και μην φέρνετε σε δύσκολη θέση το προσωπικό.

8. Μην αφήνετε τα παιδιά να νομίζουν ότι είναι σε παιδική χαρά

Μπορεί να μην έχετε που να αφήσετε τα παιδιά σας και αυτό είναι κατανοητό και σεβαστό. Μάθετε από νωρίς στα παιδιά, τους άγραφους κανόνες ευγένειας στο σούπερ μάρκετ ή σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα και όλες οι αγορές σας θα γίνονται ευχάριστα τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Επενδύσεις, πατέντες, clawback και λοιμώξεις απασχόλησαν τον πρωθυπουργό με τους CEOs των φαρμακευτικών κολοσσών

Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά 6,2 χρόνια τα τελευταία 30 χρόνια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.