Νερό με μέλι: Η καλή συνήθεια που αξίζει να δοκιμάσετε

Το μέλι έχει πολυάριθμες ιδιότητες, ίσως όμως δεν γνωρίζουμε πως μπορούμε να το καταναλώνουμε καθημερινά σε μικρές ποσότητες, για να απολαμβάνουμε τα οφέλη του. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι προτιμούν να πίνουν νερό μαζί με μέλι αφού βάση μελετών αποτελεί ένα υπερόπλο για την υγεία. Εκτός από το γεγονός ότι το  νερό ενυδατώνει το μέλι κάνει καλό στο δέρμα και την πέψη, αναφέρει η κλινική διαιτολόγος, Deepali Sharma. Σύμφωνα με την ειδικό το ρόφημα αυτό βοηθάει:

Απώλεια βάρους

Όταν κάνετε δίαιτα ο συνδυσμός αυτός μπορεί να σας γεμίσει ενέργεια και έτσι να μην έχετε λιγούρες, μέσα στην ημέρα.

Κάνει καλό στο στομάχι

Το νερό με το μέλι όταν το πίνετε κάθε πρωί  ανακουφίζει από τα στομαχικά προβλήματα καταπραΰνει την οξύτητα του στομάχου και διευκολύνει τις επισκέψεις στην τουαλέτα.

Προσφέρει ενέργεια

Το πρωινό νερό με μέλι θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους και με καλή διάθεση.

Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο

Πρόκειται για ένα από τα από τα πιο παλιά κλασσικά γιατροσόφια της γιαγιάς. Το ζεστό νερό μαζί με το μέλι, ανακουφίζει από τον πόνο του λαιμού και καταπραΰνει τον ενοχλητικό βήχα.

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και ως εκ τούτου μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό από ιούς και βακτήρια.

Πότε να το πίνετε

Για λόγους πρόληψης, να το καταναλώστε πρωί με άδειο στομάχι. Διασφαλίστε ότι θα το πιείτε γρήγορα. Η βαλβίδα ανάμεσα στον οισοφάγο και στο στομάχι ανοίγει γρήγορα και το νερό εισέρχεται τάχιστα στον πεπτικό σωλήνα. Η βραδινή κατανάλωση του, συνίσταται επίσης, καθώς αν πιείτε αυτό το ρόφημα τη νύχτα θα διευκολυνθεί και η λειτουργία των νεφρών.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα για τον καθαρισμό του προσώπου σας. Θα κάνει το δέρμα σας πιο απαλό, πιο λαμπερό και λιγότερο τραχύ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νερό με μέλι χρησιμοποιείται κατά κόρον στα καλλυντικά.

Διαβάστε επίσης 

Οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες που έρχονται για μέλι, χυμούς και μαρμελάδες

Νοσογόνος παχυσαρκία: Από τη διάγνωση μέχρι την αντιμετώπιση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.