Εύκολοι τρόποι για να χάσετε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι

Η άνοιξη, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσεις να κάνεις τις προσπάθειες σου, ώστε να αποκτήσεις το ιδανικό σώμα για το καλοκαίρι. Πως μπορείς όμως να χάσεις γρήγορα κιλά;

Η Jenna Rizzo,  fitness coach, που ειδικεύεται στην απώλεια βάρους, αποκαλύπτει τρία «εύκολα βήματα» για να χάσει κάποιος τα περιττά κιλά πριν από το καλοκαίρι.

Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες

Πέρα από το να βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν και στον έλεγχο του βάρους, καθώς σας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να σας κρατούν πολλή ώρα χορτάτους. Τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι καλές πηγές φυτικών ινών.

Μείνετε μακριά από τη ζάχαρη

Ακόμη κι αν πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή δεν είστε λάτρεις των γλυκών, η ζάχαρη συχνά «μεταμφιέζεται» στις ετικέτες των τροφίμων, παίρνοντας πολλά διαφορετικά ονόματα. Μάλιστα, η πρόσθετη ζάχαρη είναι ο βασικός λόγος που πολλά συσκευασμένα και μεταποιημένα τρόφιμα (π.χ. ψωμί, κέτσαπ, έτοιμοι χυμοί φρούτων) περιέχουν πολλές θερμίδες. Ένας καλός τρόπος να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας και παράλληλα να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, είναι αντικαθιστώντας τα παγωτά και τα γλυκά με φρούτα και γιαούρτι, εξηγεί η Rizzo.

Ξεκινήστε γυμναστική

Η γυμναστική είναι σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας και να χάσετε κιλά. Η σωματική δραστηριότητα κατά κανόνα ξεχνιέται τις εορταστικές περιόδους, γι’ αυτό καλό είναι να βάλετε στον καθημερινό σας προγραμματισμό μισή ώρα ήπιας αερόβιας άσκησης. Για παράδειγμα βάλτε στόχο να περπατάτε γρήγορα για μισή ώρα κάθε ημέρα.

Πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια απώλειας βάρους, λέει η Rizzo, είναι σημαντικό να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Το να στοχεύετε να χάσετε 5 κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι δύσκολο και μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση αν δεν το καταφέρετε. Αντ’ αυτού, θέστε μικρότερους, πιο εφικτούς στόχους για τους οποίους μπορείτε να εργαστείτε. Για παράδειγμα, επιδιώξτε να χάνετε 1-2 κιλά το μήνα ή θέστε ως στόχο να γυμνάζεστε 3 φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης 

Αυτά τα ρούχα προσθέτουν κιλά σε όλους

Φόβος για τον οδοντίατρο – Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.