Πόσα ποτήρια βγάζει ένα μπουκάλι κρασί

Το να καταλάβετε πόσα ποτήρια βγάζει ένα μπουκάλι κρασί και πόσα μπουκάλια θα χρειαστείτε είναι το κλειδί για τους οικοδεσπότες που οργανώνουν μία μικρή ή μεγάλη συγκέντρωση με φαγητό. Κανείς δεν θέλει να ξεμείνει κατά τη διάρκεια του γεύματος ή του δείπνου αλλά και κανείς δεν θέλει να ξοδέψει χρήματα για επιπλέον μπουκάλια.

Δείτε πώς μπορείτε να υπολογίσετε τα ποτήρια σε ένα μπουκάλι κρασί.

Πόσα ποτήρια βγάζει ένα κλασικό μπουκάλι κρασί

Ένα συνηθισμένο μπουκάλι κρασιού χωρά συνήθως 750 χιλιοστόλιτρα. και μια τυπική ποσότητα κρασιού στο ποτήρι είναι περίπου 140 γραμμάρια. Έτσι, αν κάνετε τα μαθηματικά, ένα μπουκάλι θα πρέπει να δώσει περίπου πέντε ποτήρια κρασί. Αυτός είναι ένας γενικός εμπειρικός κανόνας.

Ένα ποτήρι με περίπου 140 γραμμάρια κρασιού επιτρέπει μια αξιοπρεπή που αποτυπώνει το γευστικό προφίλ του κρασιού χωρίς υπερβολές. Μπορείτε να απολαύσετε την πολυπλοκότητα του κρασιού, διασφαλίζοντας παράλληλα μια υπεύθυνη και ευχάριστη εμπειρία.

Οι κανόνες είναι διαφορετικοί για τα ενισχυμένα κρασιά – όπως το Port, το σέρι και η Μαδέρα – τα οποία έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τα τυπικά επιτραπέζια κρασιά λόγω της προσθήκης κονιάκ κατά τη διαδικασία οινοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα κρασιά είναι πιο ισχυρά και πλουσιότερα. Έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις βάζουμε στο ποτήρι περίπου 50-60 γραμμάρια, οπότε από αυτού του είδους τα κρασιά, βγαίνουν περίπου 12 ποτήρια.

Σε ότι αφορά τα μεγαλύτερα μπουκάλια 1,5 λίτρου ενός τυπικού κρασιού, βγαίνουν διπλάσια ποτήρια, δηλάδη 10, ενώ τα μικρότερα μπουκάλια των 375 χιλιοστόλιτρων, είναι συνήθως για δύο άτομα καθώς βγάζουν περίπου 2,5 ποτήρια.

Οι αναλογίες αφορούν πάντα τα κλασικά ποτήρια κρασιού, τα οποία δεν πρέπει να γεμίζουν περισσότερο από τη μέση, ακόμα και αν πιστεύετε ότι ο επιπλέον χώρος μπορεί να το επιτρέπει. Ο κενός χώρος έχει ιδιαίτερη σημασία για το οξυγόνο αλληλεπιδρά με το κρασία και δίνει καλύτερη γεύση και περισσότερα αρώματα.

Σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως γάμοι, οι υπολογισμοί είναι διαφορετικοί. Σύμφωνα με υπολογισμούς που κάνουν εταιρείες οργάνωσης εκδηλώσεων, οι περισσότεροι επισκέπτες θα καταναλώσουν δύο ποτήρια κρασί την πρώτη ώρα της εκδήλωσης και ένα ποτήρι κρασί ανά ώρα μετά από αυτήν. Μια τετράωρη εκδήλωση προσθέτει έως και πέντε ποτήρια κρασί ανά άτομο. Ο απλός υπολογισμός είναι ένα μπουκάλι ανά επισκέπτη.

Για δείπνα, καλό είναι να υπολογίζεται δύο ποτήρια ανά επισκέπτη. Μερικοί άνθρωποι πίνουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Συνήθως ένα μπουκάλι για κάθε δύο επισκέπτες είναι συνήθως ένας ασφαλής υπολογισμός.

Σύμφωνα με το Total Wine, το 50% των επισκεπτών θα προτιμήσει το κρασί ως ποτό της επιλογής του, με το 25% να επιλέγει μπύρα ή κοκτέιλ.

Διαβάστε επίσης

Γεωργιάδης: Το 30% της αμοιβής στα απογευματινά χειρουργεία από τους ασθενείς – Τι είπε για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου

Εκτινασσόμενος δάκτυλος: 10 αλήθειες για μια από τις συχνότερες νόσους των χεριών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.