Τα δύο σαλατικά που λατρεύουμε, είναι τελικά φτωχά σε θρεπτικά συστατικά

Αν είστε από εκείνους που τρώνε σαλάτα μαζί με κάθε γεύμα και πιστεύετε ότι λαμβάνετε πολλά θρεπτικά συστατικά μαζί με τα διάφορα σαλατικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχουν όλα την ίδια διατροφική αξία. Μάλιστα υπάρχουν δύο, τα οποία είναι σχεδόν σε όλες τις σαλάτες, τα οποία δεν μπαίνουν καν σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα.

Σχεδόν όλα τα χορταρικά για σαλάτες έχουν οφέλη για την υγεία και μπορεί να διαφέρουν ως προς τον τύπο και την ποσότητα φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων που περιέχουν.

Στα κορυφαία συγκαταλέγονται το μαρούλι, το σπανάκι, τα παντζάρια, η πικραλίδα αλλά και το νεροκάρδαμο.

Στα πιο φτωχά σε θρεπτικά συστατικά, θα βρούμε δύο αγαπημένα σαλατικά, τη ρόκα και το μαρούλι Iceberg.

Η ρόκα έχει υπέροχη γεύση, αλλά δεν έχει θρεπτικά συστατικά

Αν ψάχνετε για μια πιπεράτη γεύση για να εμπλουτίσετε τη σαλάτα σας, η ρόκα είναι το τέλειο βασικό συστατικό. Αλλά κατατάσσεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο διατροφικά, λέει ο Kennedy. Η ρόκα είναι μια νόστιμη επιλογή με λίγη βιταμίνη Α, βιταμίνη C, σίδηρο και ασβέστιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), αλλά απλά δεν συγκρίνεται με τα άλλα χόρτα σε ότι αφορά την περιεκτικότητα αυτών των θρεπτικών συστατικών. Αναμείξτε τη ρόκα με πιο θρεπτικές επιλογές για να αυξήσετε τη γεύση και την αντιοξειδωτική δύναμη της σαλάτας σας.

2 φλιτζάνια ρόκας περιέχουν:

Θερμίδες: 10

Υδατάνθρακες: 2 γρ.

Φυτικές ίνες: 0,6 γρ.

Πρωτεΐνη: 1 γρ.

Το μαρούλι Iceberg είναι χαμηλό σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά

Το μαρούλι Iceberg μπορεί να είναι το πιο δημοφιλές από όλα τα χορταρικά για σαλάτες, αλλά σίγουρα δεν είναι η πιο υγιεινή βάση που μπορείτε να επιλέξετε. Ενώ ο χαμηλός αριθμός θερμίδων είναι συγκρίσιμος με άλλα χόρτα, η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών δεν είναι, σύμφωνα με το USDA. Ωστόσο, αυτό το τραγανό και φθηνό χορταρικό δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί εντελώς από το μενού.
Αν είναι ο μόνος τρόπος για να απολαμβάνετε τη σαλάτα, τότε προτιμήστε το και απολαύστε το ως μία καλή πηγή που συνεισφέρει στις καθημερινές σας ανάγκες σε υγρά. Ωστόσο, αν σας αρέσουν και άλλα, πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χόρτα για σαλάτες, θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε ένα από αυτά για την ενίσχυση της διατροφής σας και να προσθέσετε το μαρούλι Iceberg για μία τραγανή υφή.

2 φλιτζάνια με μαρούλι Iceberg περιέχουν:

Θερμίδες: 16

Υδατάνθρακες: 3 γρ.

Φυτικές ίνες: 1,4 γρ.

Πρωτεΐνη: 1 γρ.

Διαβάστε επίσης

Δείτε από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες που κοιμούνται περίπου 6 ώρες το βράδυ

Διαβήτης και καρδιά: Πέντε καθηγητές του ΕΚΠΑ εξηγούν τη μοιραία σχέση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.