Το μυστικό διατροφής για να να είστε πάντα αδύνατοι και υγιείς

Θέλετε να μείνετε για πάντα αδύνατοι και υγιείς; Το κλειδί της σωστής διατροφής, σύμφωνα με μελέτη, από το King’s College, δεν είναι η παραδοσιακή καταμέτρηση θερμίδων, αλλά τα εκατομμύρια των βακτηρίων που ζουν στον γαστρεντερικό μας σωλήνα και τρέφονται με τα ίδια πράγματα που κάνουμε. Μερικά βακτήρια μας βοηθούν να χωνέψουμε το φαγητό και να μεταβολίσουμε χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ άλλα μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην λειτουργία του στομάχου. Κατά συνέπεια πρέπει να βοηθήσουμε τα χρήσιμα βακτήρια να ευημερήσουν, εντάσσοντας στη διατροφή μας υγιεινά φαγητά.

Τα τρόφιμα που τους αρέσουν είναι το τυρί, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί και τα φυτικά έλαια. Απεχθάνονται το λίπος και την ζάχαρη. Στα καλά βακτήρια, αναφέρει η μελέτη, αρέσει το κρασί και η σοκολάτα.

Μυστικό διατροφής

Όλα αυτά τα διαφορετικά είδη τροφίμων περιέχουν πράγματα που ονομάζονται πολυφαινόλες και βοηθούν στην προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όσο περισσότερες πολυφαινόλες καταναλώνουμε, τόσο ευκολότερα μεταβολίζει ο οργανισμός μας τις βιταμίνες και τα μικρο-στοιχεία. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σε φόρμα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.

Ο Tim Spector, ο επικεφαλής της έρευνας, παρακολουθούσε δυο δίδυμα αδέρφια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα: ο ένας από αυτούς προσπαθούσε να αντιμετωπισει  το αυξημένο βάρος του για πολλά χρόνια και ο άλλος ήταν σε άριστη φόρμα, χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχει. Ο Spector, αναφέρει στη dailymail, ότι η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι στην εντερική μικροχλωρίδα τους.

Γενικά, να τρώτε περισσότερο τυρί, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς και λιγότερο πρόχειρο φαγητό. Επιπλέον, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγη σοκολάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τώρα, το εγκρίνουν και οι επιστήμονες!

Διαβάστε επίσης 

Συμπληρώματα διατροφής: Πότε είναι η καλύτερη ώρα να τα παίρνουμε;

ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διακίνηση συμπληρώματος διατροφής, λόγω υπερβολικής συγκέντρωσης υδραργύρου

Σέλινο, το λαχανικό με τα πολλά οφέλη, αλλά και κάποιους κινδύνους για την υγεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.