Συμπληρώματα διατροφής: Πόσο βοηθούν στην καλή υγεία

Η ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση ενός τακτικού προγράμματος άσκησης είναι τα απαραίτητα βήματα για μια μια καλή υγεία σε οποιαδήποτε ηλικία. Υπάρχουν, βέβαια, οι φορές που ο οργανισμός χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση με τη μορφή συμπληρωμάτων,για να διατηρήσουμε την υγεία της καρδιάς, της μνήμης και της εγκεφαλικής λειτουργίας και γενικότερα της καλύτερης ποιότητας υγείας, αναφέρει ο καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Paul L. Geltman, MD, MPH.

Την ευεργετική επίδραση των συμπληρωμάτων διατροφής αποδεικνύουν και ορισμένες ιατρικές μελέτες, ωστόσο τα συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν υποκατάστατα της ισορροπημένης διατροφής. Όταν λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, αποδεικνύονται μια ωφέλιμη επιλογή για όσους δεν εξασφαλίζουν από τα τρόφιμα τα επαρκή θρεπτικά συστατικά ή ο οργανισμός τους παρουσιάζει αυξημένες ανάγκες σε αυτά, εξηγεί ο dr Geltman.

Συμπληρώματα διατροφής για την ιδανική υγεία

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο για το σώμα σας. Ενώ το μαγνήσιο βρίσκεται σε πολλές τροφές, η κακή ποιότητα του εδάφους, το οποίο γίνεται όλο και χειρότερο και λιγότερο θρεπτικό, οδηγεί στο γεγονός ότι  πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν έλλειψη αυτού του στοιχείου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα που περιέχει αυτό το μεταλλικό στοιχείο καθημερινά για να διατηρήσετε καλή υγεία.

Το μαγνήσιο βοηθά με τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • Θρέφει τα οστά και τους μυς σας
  • Ρυθμίζει την εντερική δραστηριότητα
  • Εξισορροπεί το νευρικό σας σύστημα
  • Χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία
  • Ρυθμίζει τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Μπορείτε να το πάρετε μέσω της διατροφής σας ή σε μορφή συμπλήρωματος.

Η ελάχιστη συνιστώμενη δόση είναι 300 mg ημερησίως.

Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και η έλλειψή της συνδέεται με πολλά είδη ασθενειών.

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει το δέρμα, τις αρθρώσεις και τα οστά σας.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι συμπληρώματα διατροφής που βελτιώνουν την βακτηριακή χλωρίδα των εντέρων. Δεν συνδέονται μόνο με την καλή λειτουργία των εντέρων σας, αλλά είναι επίσης βασικά στοιχεία για καλή γενική υγεία, λέει ο dr Geltman.

Τα έντερά σας βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και στην λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, καθιστώντας απαραίτητο να διατηρούνται υγιή. Τα προβιοτικά δίνουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε λίγο χρονικό διάστημα, τόσο για τους υγιείς ανθρώπους όσο και για τους ασθενείς με χρόνια ή εκφυλιστικά νοσήματα.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία, καθώς μπορεί να βοηθήσει με πράγματα όπως η αντοχή των οστών, η μείωση του κινδύνου καρκίνου και η βελτίωση της συνολικής διάθεσης. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα που πρέπει να λαμβάνουν οι άνδρες καθώς μεγαλώνουν. Εκτός από τα οφέλη για τη συνολική υγεία, η βιταμίνη D ενισχύει τα επίπεδα τεστοστερόνης για την πρόληψη της υπνικής άπνοια και του χαμηλού μεταβολισμού.

Διαβάστε επίσης

Τροφές που μας φτιάχνουν άμεσα τη διάθεση και κάνουν καλό στην υγεία

Το τσιγάρο «κοστίζει» ακριβά στη Δημόσια Υγεία – Τι προτείνουν οι επιστήμονες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.