Νερό αποτοξίνωσης – 10 ιδέες για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος

Το νερό αποτοξίνωσης, ειδικά όταν το φτιάχνετε μόνοι στο σπίτι με φρούτα, λαχανικά, βότανα ή μπαχαρικά, είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει.

Το νερό από μόνο του μπορεί να σας κρατήσει ενυδατωμένους και το να πίνετε αρκετό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος. Έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό μπορεί να το κάνει αυτό, αυξάνοντας τον μεταβολισμό, μειώνοντας την όρεξη και βελτιώνοντας την πέψη. Έτσι, όταν προσθέτετε επιπλέον συστατικά στο νερό όπως φρούτα ή μυρωδικά, απλώς προσθέτετε περισσότερα πιθανά οφέλη για την υγεία στο ποτήρι σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι το νερό αποτοξίνωσης και τι δεν είναι. Μπορεί να είναι ένας απλός, οικονομικός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να λαμβάνετε χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να συμβάλουν στην καύση λίπους. Αυτό που δεν είναι, είναι μια «γρήγορη λύση» ή διαιτητικός καθαρισμός που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία κατά την οποία το σώμα σας απαλλάσσεται φυσικά από τις τοξίνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν προσθέτοντας λίγη γεύση, είναι πιο πιθανό να πίνετε νερό όλη την ημέρα, και αυτό είναι ένα όφελος από μόνο του.

Νερό αποτοξίνωσης – 10 ιδέες για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος

1. Γκρέιπφρουτ και Μέντα

Το γκρέιπφρουτ και η μέντα συνιστούν έναν αναζωογονητικό συνδυασμό με βιταμίνες και μέταλλα. Το γκρέιπφρουτ έχει βρεθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους και συγκεκριμένα στην απώλεια λίπους στην κοιλιά, λόγω των φυτοχημικών του, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Metabolism. Το νερό γκρέιπφρουτ από μόνο του θα ήταν ένας νόστιμος τρόπος για να βοηθήσει στην αποτοξίνωση και την καύση λίπους, αλλά όταν ρίξετε λίγη μέντα, θα έχετε μια έκρηξη γεύσης.

Νερό αποτοξίνωσης - 10 ιδέες για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος

 

2. Λεμόνι, Λάιμ και Κύμινο

Μπορεί να μην σκέφτεστε το κύμινο για ένα δροσιστικό αρωματικό νερό, αλλά η έρευνα έχει βρει ότι ο συνδυασμός λάιμ και κύμινο μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη, όσοι έτρωγαν λάιμ και κύμινο (υψηλές δόσεις) μαζί για οκτώ εβδομάδες παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και τη μείωση του ΔΜΣ. Τα ίδια άτομα είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης μετά το πείραμα.

3. Μύρτιλο και Λεμόνι

Τα βατόμουρα είναι γεμάτα από ευεργετικές φυτικές ενώσεις, με μία από τις πιο ισχυρές να είναι μια χρωστική ουσία που ονομάζεται ανθοκυανίνη. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Advances in Nutrition, η ανθοκυανίνη συνδέεται όχι μόνο με την καλύτερη διαχείριση του βάρους, αλλά έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση του διαβήτη και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.
Η έρευνα για τα λεμόνια και την απώλεια βάρους είναι λίγο πιο ασαφής, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι αν η προσθήκη λεμονιών στο νερό αποτοξίνωσης, σας κάνει να πίνετε περισσότερο, τότε με τη σειρά του μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος.

4. Πορτοκάλι, Λεμόνι και Μέντα

Όλα τα φρούτα περιέχουν αυτό που είναι γνωστό ως πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ένας τύπος φυσικής φυτικής ένωσης, αλλά οι πολυφαινόλες εσπεριδοειδών έχουν συνδεθεί ειδικά με την απώλεια βάρους και τη διαχείριση του βάρους. Για να επωφεληθείτε από αυτό με έναν εύκολο τρόπο, φτιάξτε μόνοι σας ένα ποτήρι νερό με πορτοκάλι, λεμόνι και μέντα.

Νερό αποτοξίνωσης - 10 ιδέες για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος

5. Βατόμουρο και Δυόσμος

Τα βατόμουρα είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορείτε να αγοράσετε. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και ζάχαρη, αλλά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Η έρευνα έχει επίσης βρει ότι η κατανάλωση βατόμουρου μπορεί να συνδέεται με τη μείωση του λίπους και την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καθιστώντας το εξαιρετικό σύντροφο για το κανονικό ποτήρι νερό. Ρίξτε δυόσμο για περισσότερη γεύση και φυσικό αναζωογονητικό αναπνοής.

6. Λεμόνι, Σέλινο και Αγγούρι

Μπορεί να ακούγεται σαν περίεργος συνδυασμός στην αρχή, αλλά ένα ποτήρι αγγούρι, σέλινο και νερό με λεμόνι μπορεί να προσφέρει ένα ρόφημα που σβήνει τη δίψα που μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα σας να αποτοξινωθεί φυσικά.

Το σέλινο μπορεί να μην έχει πολύ ικανοποιητική γεύση, αλλά λόγω των υψηλών επιπέδων του σε κάλιο, έχει βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού και στη μείωση του φουσκώματος.

7. Ακτινίδιο, Αγγούρι και Δυόσμος

Τα ακτινίδια όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να γλυκάνετε το νερό σας χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, αλλά η έρευνα έχει βρει ότι αυτό το φρούτο, έχει συνδεθεί με τη μείωση του σωματικού λίπους και τη μείωση της φλεγμονής. Ανακατέψτε το ακτινίδιο με το αγγούρι και τη μέντα για ένα φυσικό δροσερό ρόφημα για να το πιείτε.

Νερό αποτοξίνωσης - 10 ιδέες για να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος

8. Μάνγκο και Τζίντζερ

Πολλές μελέτες έχουν βρει ότι η ρίζα του τζίντζερ σχετίζεται με την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της φλεγμονής. Για μία γλυκιά γεύση από φυσικά σάκχαρα, προσθέστε λίγο μάνγκο στο νερό σας.

9. Κουρκουμάς και Λεμόνι

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Pharmacology διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη (η κύρια ένωση που βρίσκεται στον κουρκουμά) συνδέθηκε με μεγαλύτερη μείωση του σωματικού βάρους και του ΔΜΣ σε ασθενείς με υπάρχον μεταβολικό σύνδρομο. Για να απολαύσετε αυτά τα οφέλη, δοκιμάστε αυτό το ρόφημα με ζεστό νερό αντί για κρύο.

10. Ανανάς και Τζίντζερ

Αν ψάχνετε άλλο τρόπο για να απολαύσετε τα οφέλη απώλειας βάρους και τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του τζίντζερ στο νερό σας, δοκιμάστε να προσθέσετε φρέσκες φέτες ανανά, που θα γλυκάνουν φυσικά το ρόφημά σας και θα του δώσουν μια καλοκαιρινή αίσθηση.

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο έναντι του αναπνευστικού ιού RSV για έγκυες

Οι 7 καλύτερες τροφές για τον σκελετό και τα οστά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.