Το σούπερ πλεονέκτημα που έχει ο δυνατός καφές, όπως ο εσπρέσο ή ο φραπέ

Ο δυνατός καφές μπορεί να προστατεύει τους ανθρώπους από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, όπως διαπίστωσαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βερόνα.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry παρουσίασε στοιχεία ότι μια σκούρα δόση δυνατού καφέ κατέστρεφε τις πρωτεΐνες tau που συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο, μια διαδικασία που έχει βρεθεί ότι οδηγεί σε Αλτσχάιμερ .

«Αν και οι ακριβείς μηχανισμοί που προκαλούν αυτές τις καταστάσεις είναι ακόμα ασαφείς, πιστεύεται ότι μια πρωτεΐνη που ονομάζεται tau παίζει σημαντικό ρόλο», λέει η επικεφαλής της μελέτης Mariapina D’Onofrio.

Ο δυνατός καφές

Σε ανθρώπους χωρίς τη νευροεκφυλιστική ασθένεια, το tau βοηθά στη δομή και τη σταθεροποίηση του εγκεφάλου, αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν Αλτσχάιμερ συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία και αυτά τα “μπερδέματα” προκαλούν άνοια. Όταν οι άνθρωποι πίνουν εσπρέσο ή δυνατό καφέ, αυτά τα “μπερδέματα” – που ονομάζονται επίσης ινίδια – δεν εμφανίζονται.

Η D’Onofrio και η υπόλοιπη ομάδα στην Ιταλία σάρωσαν κόκκους καφέ με φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν χρειάζεται να παραγγείλετε απλώς έναν εσπρέσο. Τα οφέλη υπάρχουν σε έναν δυνατό φραπέ, σε έναν latte, Americano ή ακόμα και σε ένα espresso martini ήταν όλοι οι τρόποι για να αποκομίσετε τα οφέλη του δυνατού καφέ.

Η τακτική κατανάλωση καφέ, γενικά, έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του ήπατος και πολλούς άλλους καρκίνους.

Διαβάστε επίσης

Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι συμβασιούχοι του ΕΚΑΒ – Τι λέει η εγκύκλιος

Κίλιαν Μέρφι: Ετρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα, για τις ανάγκες του ρόλου του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.