Έληξε το γιαούρτι; Πριν το πετάξετε, δείτε που μπορεί να το χρησιμοποιήσετε

Όλοι μας έχουμε στο σπίτι μας γιαούρτι, το οποίο τυχαίνει πολλές φορές να λήγει και τελικά να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα καλά νέα, αναφέρει ο Guardian,  είναι ότι δεν χρειάζεται να το πετάξετε ποτέ ξανά. Δείτε πόσα χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με αυτό.

Στην περιποίηση του κήπου 

Το γιαούρτι είναι θρεπτικό όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα λουλούδια μας.Αναμείξτε σε ένα δοχείο ψεκάσματος ίση ποσότητα νερού και γιαουρτιού και ψεκάστε τα λουλούδια και τα λαχανικά σας στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας. Τα λαχανικά σας θα είναι πιο νόστιμα και τα λουλούδια σας πιο φρέσκα.

Στην επιδερμίδα

Το γιαούρτι κάνει καλό στην επιδερμίδα είτε όταν το τρώμε είτε όταν το βάζουμε κατευθείαν στο δέρμα μας. Τι μπορείτε να κάνετε; Βάλτε το για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώστε το σε όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε με άφθονο ζεστό νερό.Οι πόροι σας θα καθαρίσουν και αμέσως θα νιώσετε την επιδερμίδα σας πιο σφιχτή.

Ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα

Το γιαούρτι βοηθάει στην ανακούφιση του κνησμού από το κάψιμο του ηλιακού εγκαύματος. Μην ξεχάσετε να ξεπλυθείτε με κρύο νερό.

Λεύκανση δοντιών

Τρίψτε λίγο γιαούρτι πάνω στα δόντια σας καθημερινά. Σε μία με δύο εβδομάδες τα δόντια σας θα είναι λευκά.

Στα κατοικίδια 

Οι κτηνίατροι προτείνουν να δίνετε στα σκυλάκια και τα γατάκια σας ληγμένο γιαούρτι 1-2 φορές το μήνα καθώς τους κάνει πολύ καλό. Το βακτήριο που περιέχεται σε αυτό βοηθάει πολύ στο πεπτικό τους σύστημα. Δώστε ένα 1/4 φλ. γιαούρτι κάθε 15 μέρες. Το ζώο σας (και το πεπτικό του σύστημα) θα σας ευγνωμονούν.

Και μην ξεχνάτε! Το γιαούρτι, αν δεν έχει ανοιχτεί δεν λήγει την ημερομηνία που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορείτε να το φάτε και μια και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης αρκεί να μην μυρίζει και να μην έχει πιάσει μούχλα.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Πιθανόν καρκινογόνα η ασπαρτάμη – Πόσα αναψυκτικά διαίτης την ημέρα, ανεβάζουν το όριο κινδύνου

Η βιταμίνη που βοηθά στην απώλεια βάρους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.