10 συμβουλές για να χάσετε 2,5 κιλά γρήγορα

Εάν θέλετε ο αριθμός στη ζυγαριά να μετακινηθεί προς τα κάτω 2,5 κιλά και γρήγορα, δύο είναι οι βασικοί παράγοντες, η διατροφή και η άσκηση. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την προπόνηση ενδυνάμωσης και να καταναλώνετε μια υγιεινή, καλά ισορροπημένη διατροφή που είναι γεμάτη φρέσκα φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Είναι επίσης σημαντικό να περιορίσετε την ποσότητα των επεξεργασμένων τροφίμων και της επιπλέον ζάχαρης που καταναλώνετε, μαζί με τη δημιουργία ελλείμματος θερμίδων, που ισοδυναμεί με καύση περισσότερων θερμίδων από όσες τρώτε.

10 συμβουλές για να χάσετε 2,5 κιλά γρήγορα

Ας δούμε μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για να χάσετε 2,5 κιλά γρήγορα που θα είναι απίστευτα χρήσιμες.

1. Χρησιμοποιήστε μικρότερα μπολ και πιάτα

Αρχίστε να χρησιμοποιείτε μικρότερα μπολ και πιάτα. Το να προσέχετε τα μεγέθη της μερίδας σας είναι σημαντικό, γιατί η κατανάλωση περισσότερης τροφής από ό,τι πρέπει, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το βάρος σας.

2. Ετοιμάστε από πριν το φαγητό σας

Η προετοιμασία γευμάτων δεν εξοικονομεί μόνο χρόνο και χρήμα, είναι ένας έξυπνος τρόπος για να χάσετε βάρος!
Έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχει θετική επίδραση στο να μαγειρεύετε περισσότερο στο σπίτι όταν θέλετε να χάσετε περιττά κιλά. Επιπλέον, ο έλεγχος των συστατικών στο γεύμα σας και το να γνωρίζετε τι τρώτε μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

3. Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ολόκληρα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν πολλά ανθυγιεινά και περιττά συστατικά, όπως υδρογονωμένα και trans-λιπαρά, επιπλέον ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά. Αυτά τα συστατικά έχουν συνδεθεί άμεσα με την αύξηση βάρους. Αντίθετα, μια δίαιτα με φρέσκα προϊόντα, όσπρια και άπαχη πρωτεΐνη είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να μειώσετε το βάρος σας.

4. Κοιμηθείτε αρκετά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την απώλεια βάρους. Χρειάζεστε έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο για να αποφύγετε τη στέρηση ύπνου και την κούραση. Όταν είστε υπερβολικά κουρασμένοι, ο χρόνος απόκρισης του σώματός σας καθυστερεί όταν πρόκειται να απαλλαγεί από τα απόβλητα από το λεμφικό σας σύστημα και να αποκαταστήσει τα θρεπτικά συστατικά.

5. Προσθέστε καρδιαγγειακή άσκηση και βάρη στη ρουτίνα προπόνησης

Ένας συνδυασμός καρδιαγγειακής προπόνησης και προπόνησης ενδυνάμωσης θα βοηθήσει πραγματικά την απώλεια βάρους σας σε υψηλή ταχύτητα. Το cardio μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία, ενώ η προπόνηση δύναμης μπορεί να δημιουργήσει μυϊκή μάζα και να αυξήσει το μεταβολισμό σας.

6. Πείτε όχι σε αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ δεν είναι φίλος σας εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Όχι μόνο το αγαπημένο σας αλκοολούχο ποτό είναι γεμάτο με θερμίδες και ζάχαρη, αλλά σας κάνει επίσης να συγκρατείτε νερό, το οποίο με τη σειρά του επιβραδύνει την απώλεια βάρους. Και δεν είναι μόνο αυτό – το ποτό μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά κοιμάστε, κάτι που μπορεί να προκαλέσει λαχτάρα για φαγητό. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε κακές επιλογές τροφίμων που συνήθως δεν επιλέγετε, για να συνοδέψετε το ποσό σας.

7. Πίνετε νερό πριν τα γεύματα

Το να πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μια απαραίτητη συνήθεια που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να χάσετε 2,5 κιλά γρήγορα. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να αισθάνεστε πεινασμένοι, αλλά το σώμα σας χρειάζεται απλώς λίγο νερό. Επιπλέον, η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού πριν από τα γεύματα μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων στο επόμενο γεύμα.

8. Περιορίστε το αλάτι

Το πολύ αλάτι από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η προσθήκη αλατιού στο φαγητό, προκαλεί φούσκωμα και κατακράτηση νερού, καθιστώντας δύσκολη την απώλεια βάρους. Ειδικά αν το σώμα σας έχει συνηθίσει να καταναλώνει αλατισμένο φαγητό, αν κόψετε το αλάτι θα δείτε σημαντική διαφορά.

9. Δοκιμάστε HIIT προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) αποτελείται από σύντομες εκρήξεις άσκησης υψηλής έντασης, ακολουθούμενες από σύντομες περιόδους αποκατάστασης. Αυτή η μορφή προπόνησης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να λιώσετε γρήγορα το λίπος.

10. Αυξήστε τα λαχανικά

Η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών είναι πάντα μια έξυπνη ιδέα, αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν ο στόχος είναι να χάσετε βάρος. «Τα λαχανικά είναι εκ φύσεως χαμηλά σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά μια τροφή υψηλού όγκου, φιλική προς την απώλεια βάρους.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Διαβάστε επίσης

Πέθανε 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, ενώ περίμενε για 5 ώρες το ασθενοφόρο – ΕΔΕ διέταξε το ΕΚΑΒ

Μελέτη συνδέει την σοβαρή COVID-19 με αδιάγνωστο καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.