Πώς να διατηρήσεις το μπρόκολο φρέσκο και τραγανό

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά. Γεμάτο φυτικές ίνες και βιταμίνες. Μπορείτε να το ψήσετε, να το βράσετε στον ατμό, ακόμη και να το τηγανίσετε στον αέρα, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά υγεινό και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα.

Το μόνο πρόβλημα; Οι ”μέρες” του είναι μετρημένες. Όταν η φωτεινή πράσινη απόχρωση έχει ξεθωριάσει σε κίτρινο ή καφέ, ξέρετε ότι το μπρόκολο σας έχει χαλάσει. Το realsimple.com, προτείνει τρόπους για να το αποθηκεύετε σωστά, για να διαρκέσει δελεάζοντάς σας να τρώτε πιο υγιεινά κα ισορροπημένα.

Πώς να αποθηκεύσετε ολόκληρο το μπρόκολο

Το φρέσκο ​​μπρόκολο πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά. Συνιστάται να το κάνετε αυτό μέσα σε μισή ώρα, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν πιθανότητες να διατηρήσετε το λαχανικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποθήκευσης του μπρόκολου στο ψυγείο.

Στη συσκευασία

Πρέπει να καθαρίσετε το μπρόκολο από τη βρωμιά και τη σκόνη και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τον μίσχο. Δεν χρειάζεται να πλένετε τα πιρούνια γιατί θα αλλοιωθούν πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, τα λαχανικά διπλώνονται σε σακούλες πολυαιθυλενίου, γίνονται αρκετές τρύπες στο δοχείο για αέρα. Μια συσκευασία πρέπει να περιέχει ένα πιρούνι. Τα δοχεία με λάχανο διπλώνονται στη ζώνη φρεσκάδας χωρίς να δένουν οι σακούλες. Εκεί μπορούν να ξαπλώσουν μέχρι και μια εβδομάδα.

Στο νερό

Πρέπει να πάρετε μικρά μπολ, να ρίξετε νερό σε αυτά. Η στάθμη του υγρού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 2 εκατοστά. Στη συνέχεια τοποθετούνται πιρούνια λάχανου στο δοχείο με το στέλεχος προς τα κάτω. Μια πλαστική σακούλα τοποθετείται στο λαχανικό, γίνονται επίσης αρκετές τρύπες σε αυτό. Βάλτε στο ψυγείο. Το υγρό στα δοχεία πρέπει να αλλάζεται καθημερινά. Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης θα διατηρήσει το λάχανο φρέσκο ​​για 7-9 ημέρες.

Σε χαρτοπετσέτα

Πρέπει να βρέξετε λίγο το μπρόκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να το κάνετε αυτό. Στη συνέχεια τα πιρούνια τυλίγονται σε χαρτοπετσέτα, το καθένα ξεχωριστά. Δεν είναι απαραίτητο να τυλίξετε σφιχτά, διαφορετικά η καλλιέργεια θα αρχίσει να σαπίζει. Στη συνέχεια τα πιρούνια μπαίνουν στο ψυγείο και πρέπει να ελέγχονται καθημερινά. Αυτή η τεχνική είναι βραχύβια: θα είναι δυνατή η εξοικονόμηση λαχανικών μόνο για 4-5 ημέρες το πολύ.

Σε αλουμινόχαρτο

Αυτό το υλικό είναι υπέροχο εάν τα πιρούνια πρέπει να διατηρηθούν στο ψυγείο για 15-30 ημέρες. Το μπρόκολο, άπλυτο αλλά απαλλαγμένο από βρωμιά, τυλίγεται ένα ένα σε αλουμινόχαρτο και στέλνεται στη ζώνη φρεσκάδας. Οι έλεγχοι γίνονται κάθε δύο μέρες. Εάν το λάχανο έχει σκουρύνει ή έχει γίνει κίτρινο, τότε πρέπει να το βγάλετε και να το χρησιμοποιήσετε για μαγείρεμα. Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα τέτοιο λαχανικό περαιτέρω.

Διατηρήστε το μπρόκολο φρέσκο ​​για το χειμώνα μόνο καταψύσσοντάς το. Εάν προετοιμάσετε και καταψύξετε σωστά το λάχανο, τότε θα διατηρήσει όλες τις χρήσιμες ιδιότητές του για μια περίοδο 6-12 μηνών.

Ας εξετάσουμε την τεχνική βήμα προς βήμα

Πρώτα απ ‘όλα, το πλένεται καλά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μια κουταλιά αλάτι σε ένα λίτρο δροσερό νερό. Το αλάτι δρα ως απολυμαντικό, απομακρύνοντας τη βρωμιά και πιθανά παράσιτα. Μετά το μούσκεμα, το μπρόκολο πλένεται ξανά με τρεχούμενο νερό. Τέλος, απλώστε το μπρόκολο σε μια πετσέτα και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

Διαβάστε επίσης 

Η διατροφή ακριβείας και πώς ανταποκρίνεται το σώμα

Οι καλύτερες τροφές με βιταμίνη Ε και τα συμπτώματα ανεπάρκειας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.