Σνακ χαμηλών θερμίδων για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος

Υπάρχουν αρκετές επιλογές σνακ χαμηλών θερμίδων που μπορούν να ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας, ενώ σας βοηθούν στην προσπάθεια να χάσετε βάρος.

Αν και η μέτρηση των θερμίδων είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος δίαιτας για απώλεια βάρους, μπορεί επίσης να αισθάνεστε πεινασμένοι και ανικανοποίητοι. Στην πραγματικότητα, οι περιοριστικές δίαιτες μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε επεισόδια υπερφαγίας και αύξηση βάρους, εν μέρει λόγω του αισθήματος ανικανοποίητου από μια περιορισμένη ποσότητα θερμίδων.

Η επιλογή σνακ που είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας επιτρέψει να τρώτε περισσότερα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμβάλλοντας σε αισθήματα πληρότητας και ικανοποίησης.

Υπάρχουν πολλά προσυσκευασμένα σνακ στην αγορά που ισχυρίζονται ότι είναι «χαμηλών θερμίδων», αλλά συχνά δεν είναι χορταστικά και είναι φτιαγμένα με εξαιρετικά επεξεργασμένα συστατικά, με αποτέλεσμα να επιδίδεστε σε περισσότερα σνακ και να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες σκοπεύατε.

Προσέξτε επίσης, τα μεγέθη σερβιρίσματος και τα ύπουλα πρόσθετα συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερο αριθμό θερμίδων όταν επιλέγετε τα σνακ σας.

Η επιλογή σνακ χαμηλών θερμίδων που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας επιτρέψει να τρώτε περισσότερα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας αισθήματα πληρότητας και ικανοποίησης.

Ιδέες για σνακ χαμηλών θερμίδων

Γιαούρτι

Αν δεν έχετε προσθέσει το γιαούρτι στη διατροφή σας μέχρι τώρα, πρέπει να σκεφτείτε να το δοκιμάσετε. Πρώτον, το ζωντανό γιαούρτι προσφέρει μια επιλογή λιγότερων θερμίδων σε σύγκριση με άλλους τύπους γιαουρτιών που συχνά έχουν κρυφά σάκχαρα και γλυκαντικά που προστίθενται σε αυτά. Δεύτερον, το γιαούρτι προσφέρει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, γεγονός που σας κάνει να νιώθετε πιο γεμάτοι.

Χούμους

Το χούμους, ένα δημοφιλές μεσογειακό ντιπ, είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή σνακ εάν κάνετε δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Μία μερίδα χούμους είναι συνήθως μόνο περίπου 40-60 θερμίδες, κάτι που μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες από μία μερίδες ως σνακ, αν θέλετε, όπως προτείνει το healthnews.com. Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να τρώτε χούμους είναι ο συνδυασμός με λαχανικά όπως τα καρότα , κάτι που όχι μόνο προσθέτει θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας αλλά δίνει στο σνακ σας και μια διασκεδαστική τραγανή γεύση!

Φρούτα

Τα περισσότερα φρούτα είναι φυσικά γλυκά χωρίς τεχνητές προσθήκες που θα αύξαναν τον αριθμό των θερμίδων τους, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή σνακ. Ένα ολόκληρο μήλο έχει μόνο περίπου 50 θερμίδες και προσφέρει μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο χορτάτοι. Άλλες επιλογές φρούτων χαμηλών θερμίδων περιλαμβάνουν:

  • Ακτινίδια 40 θερμίδες
  • Πορτοκάλι 60 θερμίδες
  • Ροδάκινο 50 θερμίδες
  • Αχλάδι 80 θερμίδες
  • Δαμάσκηνο 40 θερμίδες
  • Σμέουρα 60 θερμίδες (ανά φλιτζάνι)
  • Φράουλες 50 θερμίδες (ανά φλιτζάνι)

Ποπ κορν

Τα ποπ κορν συχνά θεωρούνται ανθυγιεινά και πλούσια σε θερμίδες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι σκέφτονται τα ποπ κορν του κινηματογράφου με πολύ βούτυρο. Υπάρχουν πολλές επιλογές ποπ κορν με χαμηλότερες θερμίδες που μπορείτε να απολαύσετε, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ικανοποιημένοι. Αναζητήστε ποπ κορν σε συσκευασία που αναφέρει «χαμηλά λιπαρά» για λιγότερες θερμίδες.

Διαβάστε επίσης

Το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού: 942 παιδιά έχουν πεθάνει από το 1998 στις ΗΠΑ – Η αλλαγή ρουτίνας και το άγχος

Εσωτερικός έλεγχος: “Καμπανάκι” για τυχόν κακοδιαχείριση – Ποιο είναι το πρώτο νοσοκομείο που ελέγχεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.