Δεν θα χάσετε ποτέ βάρος, αν καταναλώνετε αυτές τις τροφές

Η απώλεια βάρους δεν είναι μια διαδικασία που ταιριάζει σε όλους και αυτό που λειτουργεί για εσάς μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιον άλλο. Όλοι έχουμε μοναδική γενετική σύνθεση που παίζει ρόλο στο πώς μπορούμε να χάσουμε βάρος, και ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει επίσης την απώλεια του. Το πόσο τρώτε, τα είδη των τροφίμων που επιλέγετε, η συχνότητα και ο τύπος άσκησης, τα επίπεδα άγχους και τα πρότυπα ύπνου είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να παίξουν ρόλο στην ικανότητά σας να χάσετε βάρος, αναφέρει στο eatthis.com, η διατροφολόγος Melissa Rifkin, MS, RDN, CDN.

Σύμφωνα με την ειδικό, μία από τις πιο κοινές μεθόδους απώλειας βάρους είναι η μέτρηση των θερμίδων. Ενώ αυτή η εξίσωση των εισερχόμενων θερμίδων έναντι των θερμίδων που εξέρχονται μπορεί να ενθαρρύνει την απώλεια βάρους, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε τα είδη των θερμίδων που καταναλώνετε μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πρόοδό σας.

Οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και το λίπος είναι θρεπτικά συστατικά που περιέχουν θερμίδες και το καθένα επεξεργάζεται και χρησιμοποιείται διαφορετικά στο σώμα σας, εξηγεί η Rifkin. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη και το λίπος έχουν και τα δύο υψηλές τιμές κορεσμού και μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι μετά από ένα γεύμα, ενώ οι υδατάνθρακες έχουν τη χαμηλότερη τιμή κορεσμού. Αυτό δεν κάνει τους υδατάνθρακες εγγενώς κακούς. Ωστόσο, αυτό υποστηρίζει την ιδέα ότι δεν δημιουργούνται όλες οι θερμίδες εξίσου.

Τροφές που προσθέτουν βάρος 

Άσπρο ψωμί

Αν και το λευκό ψωμί δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θερμίδες, μπορεί να σας αφήσει να πεινάτε αμέσως μετά το γεύμα σας λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι γνωστές για την αύξηση του κορεσμού και η έρευνα δείχνει ότι η πρόσληψη διαιτητικών ινών συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Για να αυξήσετε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας, αλλάξτε το λευκό ψωμί σας με επιλογές ολικής αλέσεως. Η αντικατάσταση του λευκού ψωμιού με χαμηλή περιεκτικότητα σε ίνες με μια επιλογή που περιέχει μερικά γραμμάρια από αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό μπορεί να αυξήσει το αίσθημα πληρότητας, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πατατάκια

Ένα αλμυρό, τραγανό σνακ που αρέσει σε πολλούς, τα πατατάκια μπορούν να σταματήσουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα πατατάκια συνέβαλαν σε μεγαλύτερη αύξηση βάρους ανά μερίδα από άλλα κοινά τρόφιμα, όπως οι πατάτες, το κόκκινο κρέας και τα ζαχαρούχα ποτά. Τα πατατάκια είναι μια άλλη κακή πηγή φυτικών ινών και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που συμβάλλει στην υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι το αλάτι μπορεί να έχει κάποιες εθιστικές ιδιότητες και η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιθυμία για περισσότερα αλμυρά τρόφιμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλμυρών τροφών όπως τα πατατάκια, τα οποία είναι επίσης πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες, θα μπορούσε να αποτρέψει τους στόχους σας για απώλεια βάρους, λέει η Rifkin.

Ζελεδάκια με φρούτα

Αν και είναι ελκυστικά τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, τα ζελεδάκια με φρούτα είναι γεμάτα ζάχαρη και στερούνται θρεπτικής αξίας. Ενώ λίγη επεξεργασμένη ζάχαρη μπορεί να είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης δίαιτας, η έρευνα δείχνει ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προάγουν τον επιπολασμό της παχυσαρκίας. Γι΄αυτό,  είναι καλύτερο να τα αντικαταστήσετε με ένα ολόκληρο φρούτο. Ακόμα κι αν αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων, το φρούτο θα συνεισφέρει περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να ωφελήσουν τις προσπάθειές σας για να χάσετε βάρος.

Αρτοσκευάσματα πρωινού

Τα αρτοσκευάσματα κατά το πρωινό, που περιλαμβάνουν πολλές λιχουδιές όπως ρολά κανέλας, κρουασάν, μάφιν και ντόνατς, είναι πλούσια σε θερμίδες κια απαγορευτικά  για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Όχι μόνο ένα μάφιν μπορεί να περιέχει περισσότερες από 500 θερμίδες, αλλά πολλές από αυτές τις θερμίδες προέρχονται από φτωχές πηγές, όπως το λάδι και η ζάχαρη. Με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλή τιμή κορεσμού, τα αρτοσκευάσματα πιθανότατα θα επιβραδύνουν την απώλεια βάρους σας.

Για μια πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική, δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας αρτοσκευάσματα, όπως μάφιν με πίτουρο και μπανανόψωμο ολικής αλέσεως. Αυτά περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Ζαχαρούχα δημητριακά

Νόστιμα, ναι, αλλά τα δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι πιθανό να επιβραδύνουν την απώλεια βάρους σας.. Για να βελτιώσετε την επιλογή των δημητριακών σας, αναζητήστε επιλογές με λιγότερα από πέντε γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα ή αλλάξτε τα δημητριακά σας με ένα μπολ πλιγούρι βρώμης με φρούτα και ξηρούς καρπούς με ένα πλούσιο σε φυτικές ίνες, καλά στρογγυλεμένο γεύμα.

Πρόχειρο φαγητό

Ένα μόνο γεύμα που περιέχει ένα cheeseburger, τηγανητές πατάτες και αναψυκτικό μπορεί να είναι κοντά στις 1.000 θερμίδες, πολύ περισσότερες από ό,τι χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος σε ένα γεύμα του.

Ενώ η ευκολία του γρήγορου φαγητού είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, η παράλειψη της επιλογής “γεύματος” είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε μια παραγγελία φαστ φουντ να λειτουργεί για τον στόχο απώλειας βάρους σας. Μείνετε μόνο με το μπιφτέκι και προσθέστε λαχανικά αντί να επιλέξετε τηγανητές πατάτες και αναψυκτικό με ζάχαρη.

Στερεά Λίπη

Τα στερεά λίπη, θεωρούνται πηγή κενών θερμίδων, επειδή έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Το βούτυρο και το κόκκινο κρέας είναι δύο κοινές πηγές στερεού λίπους και τα αρτοσκευάσματα και τα πιάτα που παρασκευάζονται με βούτυρο, λαρδί και λίπος θα περιέχουν επίσης τις «κενές θερμίδες» από αυτά τα συστατικά.

Για να μειώσετε την ποσότητα στερεού λίπους που καταναλώνετε, ανταλλάξτε το βούτυρο, το λαρδί και το λίπος με πιο υγιεινά λίπη, όπως το ελαιόλαδο κατά περίπτωση, και ανταλλάξτε το στερεό σας λίπος με ίσες ποσότητες πολτοποιημένου αβοκάντο στα ψημένα προϊόντα σας.

Διαβάστε επίσης 

8 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ για να χάσετε βάρος

Οι σαρδέλες και τα συμπληρώματα ιχθυέλαιου – Τι είναι καλύτερο;

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.