Τσάι μέντας: Το ρόφημα που χρειάζεσαι όταν ο οργανισμός σου ”καταρρέει”

Το τσάι μέντας, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Η μέντα είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα στον κόσμο. Καλλιεργείται παντού και χρησιμοποιείται για να νοστιμίσει σχεδόν οτιδήποτε. Περιέχει βιταμίνη Α, C, Β12, Β3 και φολικό οξύ, μαγνήσιο και σίδηρο, ασβέστιο και μαγγάνιο. Η μέντα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων όπως το κάλιο.

Πεπτικό σύστημα

Η μέντα φαίνεται να χαλαρώνει το πεπτικό σύστημα, προάγοντας τη συνολική πέψη. Το τσάι μέντας μπορεί επίσης να βοηθήσει να καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές, να μειώσει τη ναυτία και να διευκολύνει το φούσκωμα μετά από ένα πολύ μεγάλο γεύμα.

Επίσης σύμφωνα με έρευνα,  το τσάι μέντας αυξάνει την εγρήγορση, ενισχύει τη μνήμη και βελτιώνει τη ταχύτητα επεξεργασίας.

Απώλεια βάρους 

«Το τσάι μέντας είναι ένα ρόφημα χωρίς θερμίδες και έχει μια γλυκιά γεύση που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και στην ικανοποίηση όταν θέλουμε κάτι γλυκό», λέει στο webmd.com, η διαιτολόγος, Kathleen M. Zelman, MPH, RD, LD.

Το τσάι μέντας αποτελεί μια ωραία επιλογή ροφήματος χωρίς θερμίδες, ενώ είναι επίσης γεμάτο θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. «Η μέντα έχει αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως μυοχαλαρωτικό.

Μυοχαλαρωτικό και αναλγητικό

Η μέντα δρα ως μυοχαλαρωτικό κι αναλγητικό .Αυτές είναι δύο ιδιότητες που μπορούν να απαλύνουν τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Το έλαιο μέντας μπορεί να βοηθήσει τις ημικρανίες, την ένταση των μυών, τα συμπτώματα κρυολογήματος, τον βήχα και πολλά άλλα.

Τα φύλλα περιέχουν μενθόλη και τα έλαια μπορεί να έχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επειδή η μέντα δρα ως μυοχαλαρωτικό, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της έντασης πριν τον ύπνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο καλά.

Αντιοξειδωτικό 

Η μέντα έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να δράσει κατά των ελεύθερων ριζών, που συμβάλλουν στη γήρανση και στις χρόνιες ασθένειες. Αν και δεν είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όσο το μαύρο και το πράσινο τσάι, το τσάι μέντας έχει μια από τις υψηλότερες αντιοξειδωτικές δραστηριότητες σε σύγκριση με άλλα αφεψήματα βοτάνων.

Εάν είστε άρρωστοι ή αντιμετωπίζετε χρόνια συμφόρηση, το να πίνετε (και να μυρίζετε) τσάι μέντας μπορεί να σας βοηθήσει. Τα φύλλα μέντας περιέχουν φυσικά μενθόλη, η οποία ανοίγει τις ρινικές διόδους.

Λαμπερό δέρμα 

Ένα ακόμη όφελος που θα δείτε είναι ότι θα αποκτήσετε πιο λαμπερό δέρμα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του βοτάνου. Μπορείτε να εφαρμόσετε φακελάκια τσαγιού μέντας απευθείας στο πρόσωπό σας ή να το βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να το ψεκάζετε όταν χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο smoothie για πρωινό, που τα έχει όλα 

Κόκκινη πιπεριά (τσίλι) : Σύμμαχος στο αδυνάτισμα, ασπίδα προστασίας για την καρδιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.