Για σας που αγαπάτε το ψωμί: Εναλλακτικοί συνδυασμοί που θα αναβαθμίσουν το κολατσιό σας

Σε ό,τι αφορά το ψωμί, πολλοί διατροφολόγοι θα πουν, ότι πρόκειται για μια τροφή που θα μπορούσαμε και να απομακρύνουμε εντελώς από την καθημερινή μας διατροφή, καθώς η θρεπτική του αξία δεν είναι δικαιολογεί τις θερμίδες με τις οποίες μας “φορτώνει”.

Όσοι αγαπάμε το ψωμί, όμως, θα απαντήσουμε, ότι την ίδια ώρα πρόκειται και για μία τροφή που “μας ενώνει”. Ο άρτος ο επιούσιος είναι το απόλυτο συνοδευτικό στα φαγητά μας, την τροφή που λειτουργεί ως “βάση” σε κάθε γεύμα μας, που μας “πιάνει” όταν πεινάμε πολύ, το πιο εύκολο κολατσιό που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε ώρα της ημέρας.

Αν, μάλιστα, έχετε βαρεθεί να το τρώτε με γαλοπούλα και τυρί ή βούτυρο και μέλι, σας έχουμε παρακάτω δέκα εξαιρετικά αλμυρά και γλυκά toppings που μπορείτε να απλώσετε είτε σε φέτες φρέσκιας φρατζόλας ψωμιού είτε στο ψωμί του τοστ και να αναβαθμίσετε τρομερά το κολατσιό σας!

Χρήσιμο tip: Όλα τα toppings που χρειάζονται ψήσιμο ή ζέσταμα θα πρέπει να είναι έτοιμα πριν φτιάξετε το γευματάκι σας και πριν πατήσετε το “on” στην τοστιέρα.

Toppings με τυρί

Συνηθίζουμε το κλασικό “τυρί του τοστ”, όμως δεν φαντάζεστε πόσο πιο λαχταριστό θα γίνει το ψωμί σας αν σε αυτό απλώσετε… ρικότα! Συνδυάστε τη ρικότα με:

-Ρικότα + φέτες αχλιαδού + καρύδια + μέλι

-Ρικότα + λιαστές ντομάτες + παρθένο ελαιόλαδο

Αν προτιμάτε τυριά με πιο έντονη γεύση, επιλέξτε κατσικίσιο τυρί και συνδυάστε το με… μαρμελάδα βατόμουρο.

Αγαπάτε το αβοκάντο;

…και πολύ καλά κάνετε, γιατί είναι μάλλον ό,τι πιο υγιεινό μπορείτε να απολαύσετε στο πρωινό ή το κολατσιό σας. Θέλετε, μάλιστα, να σας προτείνουμε έναν χορταστικό συνδυασμό για το τοστ σας; Λιώστε μισό αβοκάντο, απλώστε το στο ψωμί και από πάνω τοποθετήστε ένα τηγανητό αυγό (“μάτι”). Με λίγο αλάτι κ πιπέρι έχετε φτιάξει το τέλειο σνακ!

Γκουρμέ γεύσεις

Για πιο …γκουρμέ καταστάσεις, μια φέτα καπνιστού σολομού θα κάνει τη διαφορά! Απλώστε στο ψωμί λίγο τυρί κρέμα, μια φέτα καπνιστού σολομού και λίγο τριμμένο άνηθο.

Προτιμάτε αλλαντικό; Δοκιμάστε ψημένο bacon πάνω στο οποίο θα απλώσετε σιρόπι σφενδάμου!

Ακόμα, συνδυάστε σαλάμι, μουστάρδα και αγγούρι.. δεν θα το πιστεύετε!

Σάντουιτς με φρούτα και μέλι!

Προτιμάτε πιο γλυκές γεύσεις; Τα φρούτα θα κάνουν το θαύμα τους! Πώς να τα συνδυάσετε στο τοστ;

-Ταχίνι + φέτες μπανάνας + μέλι

-Σύκο + μέλι + σουσάμι

-Προσούτο + αχλάδι + σιρόπι βαλσάμικο

Διαβάστε επίσης

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Η αξία της πλήρους και στοχευμένης ενημέρωσης για τον αιφνίδιο θάνατο

Ευρωκοινοβούλιο: Προκλήσεις και ευκαιρίες για το μέλλον στους τομείς της τηλεϊατρικής και της ψηφιακής υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.