Τα λάθη, που κάνουμε, όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι μύθοι παρά αλήθειες, όσον αφορά στην προσπάθεια να χάσουμε βάρος. Ακόμη χειρότερα, επειδή είναι τόσο κοινές, αυτές οι παρανοήσεις φαίνονται ακόμα πιο πιστευτές, καθώς όλοι σας λένε το ίδιο πράγμα. Το αποτέλεσμα; Απελπίζεστε και απογοητεύεστε, επειδή νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, αλλά δεν βλέπετε καμία αλλαγή στο σώμα σας. Αν κάνετε τα πάντα για να χάσετε κιλά κι όμως δε βλέπετε αποτελέσματά στη ζυγαριά σας ή απλά ξαναπαίρνετε γρήγορα, όσο βάρος χάσατε με κόπο, τότε μάλλον ήρθε η ώρα ξαναμελετήσετε τη στρατηγική σας.

Mάθετε ποια είναι τα βασικότερα λάθη, που κάνουμε, όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος και πώς θα τα αποφύγετε, όπως τα αναφέρει το eatthis.com.

Τρώτε λιγότερο, κινηθείτε περισσότερο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η απώλεια βάρους είναι εύκολη: Απλώς τρώτε λιγότερο και κινείστε περισσότερο. Η απώλεια βάρους είναι συχνά περίπλοκη, επειδή μπορεί να υπάρχουν συναισθηματικά και ψυχολογικά εμπόδια καθώς και άγχος της ζωής που δυσκολεύουν να χάσεις αυτά τα περιττά κιλά. Για διαρκή αποτελέσματα, χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να περιγράφει πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε, πόσο συχνά να ασκείτε και πώς να αντιμετωπίζετε τις αναποδιές όταν συμβαίνουν.

Επιλέγετε εξαντλητικές δίαιτες

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά το φαγητό από πηγή επιβίωσης και απόλαυσης, μετατρέπεται στον απόλυτο εχθρό. Ωστόσο, oι λεγόμενες δίαιτες yo-yo, όπου οι διακυμάνσεις βάρους διαδέχονται η μία την άλλη, είναι ιδιαιτέρα επιβλαβείς για την υγεία. Και αυτό γιατί όταν μειώνετε ξαφνικά την πρόσληψη τροφής, το σώμα σας, επειδή είναι σχεδιασμένο να επιβιώνει, επιβραδύνει το μεταβολικό ρυθμό για να «κάνει οικονομία» και να αποθηκεύσει την ενέργεια με πιο αποδοτικό τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος που όσοι κάνουν δίαιτα, έχουν την τάση να ζητάνε απεγνωσμένα τροφές που δίνουν γρήγορη ώθηση στα επίπεδα της ενέργειας, όπως είναι η σοκολάτα. Αυτός είναι επίσης, ο λόγος που η απώλεια βάρους μειώνεται δραματικά μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες.

Τρώτε λιγότερο λίπος

Συχνά, σας λένε να αποφεύγετε τα λίπη για να μην παχύνετε. Αν και μπορεί να φαίνεται καλή συμβουλή, στην πραγματικότητα δεν είναι σωστή. Σίγουρα, τα λίπη είναι πιο πυκνά θερμιδικά από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες, αλλά το σωστό είδος λιπών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι, να καταπολεμήσετε τις φλεγμονές, να διατηρήσετε την υγεία σας και πολλά άλλα.

Στην πραγματικότητα, τα «λιπαρά» τρόφιμα όπως ο σολομός, τα αυγά ελευθέρας βοσκής, τα αβοκάντο, τα ελαιόλαδα, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι και η μαύρη σοκολάτα, είναι γεμάτα με νόστιμα θρεπτικά συστατικά που μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν την απώλεια λίπους. Εφόσον καταναλώνετε μια ισορροπημένη διατροφή και τηρείτε υγιεινά λιπαρά, θα είστε εντάξει.

Προπόνηση δύναμης για μυς

Στην πραγματικότητα, το ρητό θα έπρεπε να είναι, «Προπόνηση δύναμης για απώλεια βάρους, προπόνηση δύναμης για μυς». Ναι, το cardio καίει θερμίδες, αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε προπόνηση ενδυνάμωσης για να χτίσετε τους μυς κάτω από το λίπος σας και παράλληλα να καίτε θερμίδες και να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας.

Μόνο η καρδιαγγειακή άσκηση θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το σωματικό σας λίπος με τον βέλτιστο τρόπο. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να καταλήξετε με ένα «κοκαλιάρικο σώμα», όπου το σωματικό σας βάρος θεωρείται «φυσιολογικό», αλλά το ποσοστό σωματικού σας λίπους εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλό, σύμφωνα με το eatthis.com. Αντ ‘αυτού, ακολουθήστε μια ισορροπημένη προσέγγιση τόσο της καρδιοάρσης όσο και της άρσης βαρών, ώστε να μπορείτε να χτίσετε δύναμη στους μύες, τα οστά και τις αρθρώσεις σας καθώς γίνεστε πιο αδύνατοι.

Αποτοξινώστε τον εαυτό σας

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης λειτουργούν, παρόλο που είναι κοινή πεποίθηση ότι για να χάσετε βάρος, πρέπει να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να καθαρίσετε τον εαυτό σας από όλα τα κακά πράγματα που έχετε συσσωρεύσει. Ακόμη χειρότερα, οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνες, επειδή θα στερήσετε από το σώμα σας θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει κανένα μαγικό χάπι που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη δίαιτα «αποτοξίνωσης» είναι απλή: Τρώτε υγιεινές τροφές, πίνετε πολύ νερό και αποφεύγετε τα πρόχειρα τρόφιμα και τα ποτά. Εάν επιμείνετε σε αυτά, το σώμα σας σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.

Διαβάστε επίσης 

Αυτά τα 3 φρούτα πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

Το βότανο που καταπολεμά γρίπη και ιώσεις

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.