Μυστικά για να καθαρίσετε τις πατάτες πριν το μαγείρεμα και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

Οι πατάτες, είναι ένα από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα, καθώς ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα, αλλά καλό είναι να ξέρετε πως να τις καθαρίσετε αποτελεσματικά, ειδικά αν τις μαγειρέψετε με την φλούδα τους.

Ακολουθήστε τις απλές συμβουλές μας για το πώς να καθαρίσετε τις πατάτες πριν τις μαγειρέψετε και θα είστε έτοιμοι!

Πώς να καθαρίσετε τις πατάτες

Ξεκινήστε επιλέγοντας καλές πατάτες που είναι σφιχτές στην αφή, να μην έχουν αποχρωματιστεί και να μην έχουν φύτρες ή άλλες ατέλειες. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καθαρίσετε τις πατάτες. Χρειάζεστε μόνο κρύο νερό και μια βούρτσα λαχανικών. Εάν θέλετε οι φλούδες της πατάτας να γίνουν τραγανές, φροντίστε να τις στεγνώσετε με μια πετσέτα πριν τις μαγειρέψετε.

Μουλιάστε τις πατάτες σε κρύο νερό για να φύγουν πιο εύκολα τα χώμα που έχουν σκληρύνει και άλλες βρομιές. Ένα μούλιασμα 15 έως 30 λεπτών είναι υπεραρκετό.

Βγάλτε τις πατάτες από το νερό και τρίψτε τις με μια βούρτσα λαχανικών κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

Αν τις προτιμάτε ξεφλουδισμένες, αφαιρέστε τη φλούδα της πατάτας με έναν αποφλοιωτή λαχανικών και αν θέλετε κόψτε τις πατάτες στα σχήματα που επιθυμείτε.

Λάβετε υπόψη ότι οι επιφάνειες των καθαρισμένων πατατών είναι επιρρεπείς σε οξείδωση, επομένως είναι καλύτερο να τις διατηρείτε σε κρύο νερό μέχρι να είστε έτοιμοι να τις μαγειρέψετε.

Πρέπει να πλένετε τις πατάτες;

Ναι, είναι πολύ σημαντικό να πλένετε τις πατάτες πριν τις μαγειρέψετε. Οι πατάτες βρίσκονται στη λίστα των προϊόντων με τα περισσότερα φυτοφάρμακα, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απαλλαγείτε από κάθε επιβλαβές υπόλειμμα. Επιπλέον, οι πατάτες είναι λαχανικά ρίζας, που σημαίνει ότι καλλιεργούνται υπόγεια, επομένως είναι πιθανό να είναι βρώμικες όταν τις αγοράσετε. Για αυτούς τους λόγους, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τις πατάτες, ακόμα κι αν σκοπεύετε να τις ξεφλουδίσετε.

Μόλις τις καθαρίσετε, είναι καλύτερο να αρχίσετε να μαγειρεύετε τις πατάτες και όχι να τις αποθηκεύετε κάπου αλλού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πατάτες που έχουν πλυθεί μπορεί να γίνουν πρόσφορο έδαφος για επιβλαβή βακτήρια.

Επιπλέον, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε τυχόν «μάτια» στις πατάτες σας – αυτά τα μικρά εξογκώματα που μπορεί να έχουν και φύτρες – μπορείτε να αφήσετε οποιαδήποτε που έχει το μέγεθος μιας καρφίτσας, αλλά να αφαιρέσετε οτιδήποτε μεγαλύτερο, καθώς μπορεί να μην είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις φύτρες πατάτας είναι να κόψετε όσο περισσότερο μπορείτε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.

Πηγή: realsimple

Διαβάστε επίσης

Σε 6 μήνες το τσιπάκι εγκεφάλου από τον Ίλον Μασκ – Ελπίδες για αποκατάσταση όρασης και κίνησης

Έιτζ: Μειωμένα τα κρούσματα στην Ελλάδα – Όχι στο στίγμα και στον φόβο της εξέτασης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.