3 αποτελεσματικές συμβουλές για να χάσετε λίπος από το πρόσωπο

Αν νιώθετε ότι το πρόσωπο σας είναι λίγο πιο γεμάτο από όσο θα θέλατε ή ότι έχει παραπάνω λίπος, δεν είστε μόνοι.

Δεν υπάρχει μια εύκολη λύση, ούτε υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τρόπος για να χάσετε λίπος στο πρόσωπό σας ή να μηδενίσετε την απώλεια βάρους σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο σημείο του σώματός σας.

Αντίθετα, θα χρειαστεί να μειώσετε το συνολικό σας βάρος και τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρήσετε μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και να αυξήσετε την άσκηση που κάνετε κάθε μέρα. Η υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, μαζί με έναν συνδυασμό αερόβιας άσκησης και προπόνησης ενδυνάμωσης για υψηλότερη καύση θερμίδων. Όσο για την δίαιτα χαμηλών θερμίδων, καταναλώστε άφθονα φρέσκα λαχανικά, φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες και αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλά επίπεδα πρόσθετων σακχάρων ή υδατανθράκων.

3 αποτελεσματικές συμβουλές για να χάσετε λίπος από το πρόσωπο

1. Παρακολουθήστε την πρόσληψη νατρίου σας.

Ο Mike Bohl, MD, MPH, ALM, ο Διευθυντής Ιατρικού Περιεχομένου & Εκπαίδευσης στο eatthis.com, προτείνει ένα συγκεκριμένο βήμα όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος στο πρόσωπο, και αυτό είναι να παρακολουθείτε πόσο νάτριο καταναλώνετε. “Το νάτριο, το οποίο βρίσκεται στο αλάτι, συγκρατεί το νερό και αυτό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πρησμένοι και φουσκωμένοι. Συχνά, αυτό το πρήξιμο είναι αισθητό στο πρόσωπο. Έτσι, ενώ δεν θα χάσετε απαραίτητα λίπος από το πρόσωπο, η τήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται και να είναι πιο αδύνατο. Γενικά συνιστάται στους ενήλικες να καταναλώνουν λιγότερο από 2.300 mg νατρίου την ημέρα (με λιγότερα από 1.500 mg νατρίου την ημέρα να είναι ακόμη καλύτερος στόχος).

2. Επιλέξτε τροφές που καίνε λίπος

«Μια φράση που μερικές φορές χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε για δίαιτα είναι «τροφές με αρνητικές θερμίδες». Πρόκειται για τροφές που υποτίθεται ότι καίνε περισσότερες θερμίδες για πέψη από όσες περιέχουν στην πραγματικότητα, άρα τρώγοντας τες, κυριολεκτικά έχετε αρνητικές θερμίδες», επισημαίνει ο Δρ Bohl. Και προσθέτει, “Η επιστήμη σχετικά με το αν υπάρχουν πράγματι τροφές με αρνητικές θερμίδες, ωστόσο, δεν είναι τόσο ισχυρή. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτά τα είδη τροφίμων έχουν πολύ λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό – έτσι δεν λαμβάνετε πραγματικά αρνητικές θερμίδες από αυτά, αλλά δεν αυξάνετε επίσης σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων σας για την ημέρα.”

Οι τροφές με αρνητικές θερμίδες είναι τα καρότα, το σέλινο, το καρπούζι, το μαρούλι, τα αγγούρια. Η συμπερίληψη τροφών τέτοιων στη διατροφή σας—μαζί με το να τηρείτε ένα έλλειμμα θερμίδων και να διατηρείτε ένα συνεπές πρόγραμμα διατροφής με τρόφιμα κυρίως φυτικής προέλευσης— μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην απώλεια λίπους σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του λίπους του προσώπου .

3. Συνδυάστε προπόνηση με αντιστάσεις και cardiο.

Για να επιτύχετε ένα πιο αδύνατο σώμα και ένα πιο αδύνατο πρόσωπο καλό είναι να συνδυάζετε την προπόνηση με αντιστάσεις με cardio κάθε εβδομάδα, αλλά μην εστιάζετε απλά στην cardio.

Κάντε προπόνηση αντίστασης δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και cardio δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Τρώτε υγιεινά κατά 80% και ακολουθώντας αυτή τη ρουτίνα, όχι μόνο θα κάψετε λίπος και θερμίδες, αλλά θα δυναμώσετε και τους μυς, με αποτέλεσμα να είστε πολύ πιο αδύνατοι.

Έχει σημασία να παραμείνετε μακριά από το “junk food” που περιέχει επεξεργασμένα συστατικά. Αυτά τα σνακ όχι μόνο θα προσθέσουν επιπλέον σωματικό λίπος, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πρησμένο.

Διαβάστε επίσης

Η παράλληλη πραγματικότητα της Έμμας, της Αναστασίας και της μητέρας που περίμενε στο Ωνάσειο το θαύμα

Στο καλάθι του νοικοκυριού και προϊόντα για διαβητικούς – πιθανόν να ενταχθούν και είδη χωρίς λακτόζη και γλουτένη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.