Τι παραγγέλνουν συνήθως οι διαιτολόγοι από τις αλυσίδες καφέ

Αγαπημένη συνήθεια πλέον να σταματάς και να παίρνεις καφέ για τον δρόμο και οι διαιτολόγοι δεν εξαιρούνται από τις επισκέψεις στις αλυσίδες καφέ.

Άλλωστε, τα περισσότερα καφέ, προσφέρουν πια μια ποικιλία από ροφήματα που καλύπτουν ακόμα και όσους περιόριζαν τις επιλογές τους σε έναν σκέτο γαλλικό ή αμερικάνικο ή σε έναν εσπρέσο. Αλλά και για ένα γρήγορο σνακ, υπάρχουν υγιεινές προτάσεις με λιγότερες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.

Διατολόγοι μοιράστηκαν στο everydayhealth τις συνηθισμένες παραγγελίες που κάνουν σε καφέ και σνακ, ακόμα και τώρα που έχουν ξεκινήσει τα γιορτινά ροφήματα.

Τι παραγγέλνουν συνήθως οι διαιτολόγοι από τις αλυσίδες καφέ

1. Ρόφημα με γάλα αμυγδάλου

Η Amy Gorin, RDN, διαιτολόγος στο Κονέκτικατ παραγγέλνει καφέ με γάλα αμυγδάλου και σιρόπι με γεύση μπισκότου. «Είναι χαμηλότερο σε θερμίδες από πολλά άλλα ποτά των γιορτών», λέει. Εάν πάρετε ένα μικρό φλιτζάνι, θα περιορίσετε τις θερμίδες σε 90 ανά ποτό. Έχει 13 γραμμάρια (g) ζάχαρης, αλλά μπορείτε να μειώσετε την προστιθέμενη ζάχαρη ζητώντας λιγότερο σιρόπι μπισκότου.

2. Pumpkin Spice Latte

Το φθινόπωρο, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ λανσάρει το Pumpkin Spice Latte, το οποίο έχει 390 θερμίδες και 50 γραμμάρια ζάχαρης. Το παράδειγμά της έχουν ακολουθήσει και κάποια άλλα καφέ. Αν λαχταράτε μια πικάντικη εποχική λιχουδιά χωρίς όλα αυτά, μην απελπίζεστε. Η Maggie Michalczyk, RDN, που διευθύνει το blog Once Upon a Pumpkin, το παραγγέλνει χωρίς το σιρόπι βανίλιας. «Για μένα, είναι αρκετά γλυκό με τον κρεμώδη κρύο αφρό κολοκύθας, οπότε δεν χρειάζομαι την επιπλέον βανίλια», λέει. «Αυτό βοηθά στη μείωση της ζάχαρης και των θερμίδων στο ποτό»

3. Ντεκαφεινέ Λάτε με άπαχο γάλα και μπάρα βρώμης

«Θα παραγγείλω ένα μεγάλο μέγεθος latte χωρίς καφεΐνη και θα πάρω μια μπάρα βρώμης», λέει η Bonnie Taub-Dix, RDN. «Χάρη στην πρωτεΐνη της μπάρας, καθώς και στο υγιές λίπος από τους ξηρούς καρπούς στη μπάρα, θα έχετε ενέργεια και κορεσμό που διαρκεί».

4. Παγωμένος Αμερικάνικος καφές και μπάρα βρώμης με μούρα

«Παίρνω έναν grande παγωμένο Americano και προσθέτω γάλα βρώμης», λέει η Frances Largeman-Roth, RDN, ειδικός σε θέματα διατροφής. Το συνδυάζει με μπάρα βρώμης με βατόμουρα. «Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή από δημητριακά ολικής αλέσεως και μου αρέσει που συνοδεύεται από ξηρούς καρπούς και φρέσκα βατόμουρα», λέει. «Επιπλέον, μπορείτε να το παραγγείλετε με λίγο γάλα βρώμης ή πλήρες γάλα». Λόγω των διαλυτών ινών της, η βρώμη είναι γνωστό ότι βοηθά την καρδιά σας μειώνοντας την ανθυγιεινή LDL («κακή») χοληστερόλη, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

5. Πράσινο τσάι ροδάκινου

«Τα ροφήματα με πράσινο τσάι έχουν μια ήπια δόση καφεΐνης και ένα υπέροχο μείγμα από πολλές γεύσεις πράσινου τσαγιού». Ενώ το ποτό έχει 12 γραμμάρια ζάχαρης από τις φυσικές γεύσεις φρούτων, που είναι η μισή ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για τις γυναίκες, εξακολουθεί να είναι λιγότερο γλυκό από τους περισσότερους χυμούς και τα αναψυκτικά», λέει η η Jenna Braddock, RD, συγγραφέας του ιστολογίου Make Healthy Easy.

6. Ντεκαφεϊνέ Καπουτσίνο με πλήρες γάλα και μπάρα βρώμης

«Η επιλογή μου είναι ένας καπουτσίνο με πλήρες γάλα χωρίς καφεΐνη και μία μπάρα βρώμης με ξηρούς καρπούς», λέει η Katherine Younger, RD, συγγραφέας του ιστολογίου Kath Eats. «Είμαι λάτρης του ντεκαφεϊνέ γιατί η καφεΐνη μου προκαλεί έντονες νευρώσεις και το πλήρες γάλα έχει την καλύτερη γεύση, ενώ σε διατηρεί χωρίς να πεινάς».

7. Πρωινό με αραβική πίτα ή ένα μπισκότο μαύρης σοκολάτας

«Όταν ψάχνω για ένα αλμυρό πρωινό και δεν έχω προλάβει να φτιάξω στο σπίτι, μου αρέσει μία αραβική πίτα ολικής με σπανάκι ή άλλα λαχανικά, φέτα και ασπράδι αυγού», λέει η Erin Palinski-Wade, RD, CDCES, συγγραφέας του Belly Fat Diet for Dummies. «Προσπαθώ να παίρνω μια μερίδα λαχανικών με κάθε γεύμα, οπότε αυτή η επιλογή βοηθάει πραγματικά. Επιπλέον, περιέχει μια εξαιρετική ισορροπία πρωτεΐνης μαζί με δημητριακά ολικής αλέσεως για να μου δώσει μια φυσική ώθηση ενέργειας».

«Όμως όταν μπαίνω στον πειρασμό να πάρω ένα μπισκότο», λέει η Palinski-Wade, επιλέγω ένα μπισκότο με ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα. Ικανοποιεί πλήρως την επιθυμία μου για γλυκό, αλλά με ελάχιστα γραμμάρια ζάχαρης, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες. Αισθάνομαι γεμάτη ενέργεια αντί να είμαι ένοχη μετά την απόλαυση».

8. Σάντουιτς με μπέικον γαλοπούλας, τσένταρ, αυγό και μία φρουτοσαλάτα

«Παραγγέλνω ένα σάντουιτς με μπέικον γαλοπούλας, τσένταρ και ασπράδι αυγού, μια φρουτοσαλάτα και έναν καπουτσίνο χωρίς λιπαρά», λέει η Kelly Kennedy, MS, RDN, υπεύθυνη διατροφής στο Everyday Health. «Με περίπου 400 θερμίδες, έχω έναν νόστιμο και θρεπτικό συνδυασμό πρωινού. Το αυγό και το μπέικον γαλοπούλας στο σάντουιτς, δίνουν μια ώθηση πρωτεΐνης για να με βοηθήσουν να παραμένω χορτάτη και γεμάτη ενέργεια μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, ενώ τα φρέσκα φρούτα προσθέτουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Ένας καπουτσίνο με αποβουτυρωμένο γάλα προσθέτει πρωτεΐνη και ασβέστιο για να ολοκληρώσει πραγματικά αυτό το γεύμα».

Διαβάστε επίσης

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV): Συμπτώματα, παράγοντες κινδύνου και θεραπεία

8 προϊόντα καθαρισμού που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.