Ο εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσετε σκόρδο – Χρειάζονται μόνο 2 κινήσεις

Είτε φτιάχνετε στιφάδο ή dressing σαλάτας με λεμόνι, το σκόρδο κάνει κάθε πιάτο ακόμα πιο νόστιμο. Έιναι επίσης γεμάτο με οφέλη για την υγεία. Το μόνο πρόβλημα; Το ξεφλούδισμα.

Όχι μόνο είναι κουραστικό και χρονοβόρο, αλλά οι φλούδες του κολλάνε στα δάχτυλά σας, καθιστώντας το ακόμα πιο δύσκολο.

Όλοι γνωρίζουν ότι το νεαρό σκόρδο είναι πιο δύσκολο να ξεφλουδίζει από το παλιό και ο φλοιός μπορεί να κολλήσει στα δάχτυλά σας.

Η λύση για εύκολο ξεφλούδισμα έρχεται από τον σεφ-εκπαιδευτή μαγειρικών τεχνών στο Ινστιτούτο Μαγειρικής, Michael Handal.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε το σκόρδο με 2 κινήσεις

Όπως λέει στο eatthis.com, για να ξεκινήσετε, αφαιρέστε μια σκελίδα από το κεφάλι του σκόρδου. Τοποθετήστε το σε ένα ξύλο κοπής, με το άκρο της ρίζας στραμμένο προς το μέρος σας. Για να μην γλιστρήσει η σανίδα, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια υγρή πετσέτα κουζίνας από κάτω της.

Ακουμπήστε την επίπεδη πλευρά ενός μαχαιριού σεφ 6-8 ιντσών πάνω από τη σκελίδα σκόρδου, έτσι ώστε η αιχμηρή πλευρά να είναι στραμμένη μακριά σας.

Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας, χτυπήστε την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού πάνω στη σκελίδα σκόρδου. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να πιέσετε τη λεπίδα προς τα κάτω για δεύτερη φορά.

«Αυτό θα πρέπει να συνθλίψει ελαφρώς τη σκελίδα σκόρδου και να απελευθερώσει το δέρμα», λέει ο Handal. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να ξεφλουδίσετε τη φλούδα από τη σκελίδα σκόρδου. Μετά από αυτό, μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τυχόν επιπλέον γαρίφαλο που απαιτεί η συνταγή σας.

Σκόρδο: Γιατί η μέθοδος σύνθλιψης είναι η καλύτερη

Ένας λόγος που αρέσει στον Χάνταλ αυτή η προσέγγιση είναι ότι δεν χρειάζεστε ειδικά εργαλεία ή εξοπλισμό. Χρειάζεστε απλώς ένα ξύλο κοπής και ένα καλό μαχαίρι.

“Αυτή η μέθοδος είναι μια καλή μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε, όταν ετοιμάζετε συνταγές”, εξηγεί. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αυτή η μέθοδος δεν ξεφλουδίζει απλώς τη σκελίδα, αλλά τη συνθλίβει, απελευθερώνοντας μέρος του θείου, εντείνοντας τη γεύση του σκόρδου. Πολλά πιάτα, όπως οι μαρινάδες και τα κοκκινιστά, συχνά απαιτούν θρυμματισμένο σκόρδο.

Το κόλπο με το βραστό νερό

Αφού διαχωρίσεις τις σκελίδες του σκόρδου μεταξύ τους, τις βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις βραστό νερό να τις σκεπάζει. Αφήνεις τις σκελίδες στο νερό για 1 λεπτό και μετά αυτές ξεφλουδίζονται με ένα απλό άγγιγμα.

Το συγκεκριμένο κόλπο, λειτουργεί και είναι μια πολύ καλή λύση όταν θέλεις να ξεφλουδίσεις αρκετές σκελίδες σκόρδο, όπως για παράδειγμα όταν θέλεις να φτιάξεις σκορδαλιά.

Διαβάστε επίσης 

Πώς να αποθηκεύσετε και να ξαναζεσταίνετε τη σπιτική σούπα με ασφάλεια

“Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.” Ή μήπως όχι;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.