Το κόλπο που θα κάνει το κρέας πιο τρυφερό και ζουμερό από ποτέ

Εάν σας αρέσει να τρώτε κρέας τότε αυτό το τέχνασμα είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει το τρόπο που ετοιμάζετε τις μπριζόλες σας από εδώ και στο εξής! Είτε επιλέξετε να αγοράσετε ένα “φθηνό” κρέας, είτε θέλετε να κάνετε πιο τρυφερό το αγαπημένο σας πανάκριβο κρέας, αυτά τα απλά βήματα θα εξασφαλίσουν ένα ζουμερό γεύμα με κρέας που θα λιώνει στο στόμα σας.

Ο πολύ γνωστός τηλεοπτικός σεφ Jack Scalfani έχει πάθος με το νόστιμο φαγητό και τακτικά μοιράζεται τα μυστικά μαγειρικής του με το online κοινό του. Χρησιμοποιώντας κρέας ο σεφ μοιράζεται το μυστικό του  που θα θυμίζει φιλέ μινιόν…χωρίς να είναι!

Μάλιστα, περήφανα λέει, στο cooking.com “Είναι το πιο φθηνό κρέας που μπορούσα να βρω, αλλά η προετοιμασία θα το κάνει άξιο για ένα βασιλικό γεύμα!”

Το κόλπο που θα κάνει το κρέας σας πιο τρυφερό και ζουμερό από ποτέ

Καλύψτε με αλάτι την πάνω επιφάνεια της μπριζόλας σας . Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ορυκτό αλάτι ή χοντρό αλάτι. Έπειτα, ο Jack μας συμβουλεύει να αφήσουμε το αλάτι πάνω στο κρέας για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας. Άρα αν έχετε μπριζόλα με πάχος 2 εκατοστά, αφήστε το αλάτι για 2 ώρες.

Ο Jack μας εξηγεί:

“Μη φοβάστε πως βάλατε πολύ αλάτι, γιατί μόλις τελειώσει το μαρινάρισμα θα το ξεπλύνουμε όλο!”

Η αναμονή είναι το δυσκολότερο μέρος!

“Το αλάτι θα τραβήξει την υγρασία από το κρέας σας και θα διασπάσει τα μόρια των πρωτεϊνών του. Έτσι δουλεύει.”

Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, θα δείτε όντως ότι το αλάτι είναι υγρασιασμένο, όπως και το σκεύος στο οποίο έχετε το κρέας. Ύστερα, κρατήστε τη μπριζόλα κάτω από τη βρύση και ξεπλύνετε εντελώς από το αλάτι. Ο σεφ παρατηρεί καθώς ξεπλένει το δικό του κομμάτι:

“Παρατηρείτε αυτές τις ρωγμές στο κρέας; Το αλάτι έχει πραγματικά διεισδύσει μέσα και σχεδόν διαλύεται στα χέρια μου αυτή η μπριζόλα.”

Ώρα για ψήσιμο! Είτε αποφασίσετε να το μαρινάρετε με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα είτε να το συνοδεύσετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο: θα λιώνει στο στόμα σας!

Άλλες συμβουλές για επιτυχημένο ψήσιμο στη σχάρα

Όταν μαγειρεύετε ένα ψάρι , συμβαίνει συχνά να διαλύεται. Το τυλίγουμε λοιπόν σε αλουμινόχαρτο, για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την καλά ψημένη γεύση του. Έχουμε όμως μια λύση για να αποφύγετε το πρόβλημα: πριν βάλετε το ψάρι στη  σχάρα , μουλιάστε το σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Χάρη σε αυτό, δεν θα αποσυντεθεί και θα έχει αρκετά αλμυρή γεύση.

Συνήθως έχετε πρόχειρο ένα μπουκάλι νερό όταν ψήνετε. Αυτό είναι βολικό σε περίπτωση που τα κάρβουνα αρχίσουν να παίρνουν φωτιά. Ωστόσο, συνιστούμε να έχετε στη διάθεσή σας ένα δεύτερο μπουκάλι, κατά προτίμηση με ψεκαστήρα και γεμάτο με χυμό μήλου. Γιατί ? Απλά ψεκάζετε το κρέας κατά το μαγείρεμα: έτσι θα γίνει πιο τρυφερό και πιο νόστιμο.

Πώς εμποδίζετε το κρέας ή το ψάρι να στεγνώσει; Τοποθετήστε τη σχάρα με κάρβουνα μόνο στο κεντρικό τμήμα. Αφήστε τους τοίχους άδειους. Χάρη σε αυτό, δεν θα χάσετε τα ψητά σας: δεν θα καούν, δεν θα υπερθερμανθούν και θα παραμείνουν πολύ ζουμερά.

Διαβάστε επίσης 

Τι θα συμβεί στο σώμα σας όταν σταματήσετε να πίνετε

Κορονοϊός: Η διατροφή που «χτίζει» ανοσία – Τι έδειξε έρευνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.