10 προτάσεις με πολύ πρωτεϊνη για vegan πιάτα

Αν θέλει κάποιος να γίνει vegan, το πρώτο πράγμα που αναρωτιέται είναι από που θα παίρνει πρωτεΐνη. Άλλοι πάλι, κάνουν εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής, οπότε θέλουν να αυξήσουν την ποσότητα πρωτεΐνης.

Δείτε 10 προτάσεις με πολύ πρωτεΐνη για vegan πιάτα

1. Πρωινό για vegan

Η πρωτεΐνη είναι προτεραιότητα στην αρχή της μέρας, οπότε στο πρωινό θα πρέπει να υπάρχει ένα πρωτεϊνούχο πιάτο ή συμπλήρωμα πρωτεΐνης.

2. Smoothie

Γάλα σόγιας, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, βούτυρο ξηρών καρπών και φρέσκα φρούτα για νόστιμα και θρεπτικά smoothies.

3. Αντικατέστησε τους υδατάνθρακες

Αντικατέστησε το ρύζι με πιο πρωτεϊνούχες επιλογές, όπως φαγόπυρο και κινόα και τα κλασικά ζυμαρικά με μακαρόνια από σογιάλευρο ή αλεύρι αρακά και οσπρίων.

4. Πρόσθεσε γάλα σόγιας στον καφέ σου

Πλούσιο σε πρωτεΐνη (8γρ/φλιτζάνι), το γάλα σόγιας είναι η τέλεια εναλλακτική για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

5. Επίλεξε έξυπνα σνακ

Vegan μπάρες πρωτεΐνης, φασολάκια ενταμάμε, λαχανικά με χούμους και φρούτα με φυστικοβούτυρο είναι μόνο μερικές από τις πολύ νόστιμες πρωτεϊνούχες χορτοφαγικές επιλογές που έχεις για σνακ.

6. Αντικατέστησε τα κρουτόν με ψημένα ρεβίθια

Τα ρεβίθια είναι μία από τις πιο ευέλικτες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Πασπάλισε μερικά βρασμένα ρεβίθια με τα αγαπημένα σου μπαχαρικά, όπως σκόρδο και πάπρικα, και ψήσε στο φούρνο για το πιο νόστιμο και τραγανό σνακ ή topping για τη σαλάτα σου.

7. Όπου μπορείς πρόσθεσε σπόρους

Οι μικρές αλλαγές είναι εκείνες που κάνουν στην πραγματικότητα τη διαφορά. Οι σπόροι τσία, αλλά και οι σπόροι κάνναβης μπορούν να ενισχύσουν τα γεύματά σου με πρωτεΐνη και καλά λιπαρά με τον πιο εύκολο τρόπο. Πρόσθεσέ τα στα smoothies, τη σαλάτα και το vegan γιαούρτι σου για να αυξήσεις την ποσότητα πρωτεΐνης της διατροφής σου.

8. Αντικατέστησε το μαρούλι με σπανάκι

Να θυμάσαι πως όσο πιο σκούρο χρώμα έχει ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, τόσο πιο θρεπτικό είναι!

9. Πρόσθεσε αρακά στα ζυμαρικά σου

Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να κάνεις τις μακαρονάδες σου πολύ πιο υγιεινές και θρεπτικές!

10. Διατροφική μαγιά

Μόλις δύο κουταλιές της σούπας, περιέχουν 9γρ. πρωτεΐνης! Πρόσθεσέ τη στις μακαρονάδες σου, αλλά και σε ό,τι άλλα φαγητά θέλεις να δώσεις μια «τυρένια» γεύση.

Πηγή: wefit.gr

Διαβάστε επίσης

Τα καλύτερα χόμπι για κάθε προσωπικότητα

Νέα μάσκα προσώπου σας προειδοποιεί όταν ο συνομιλητής σας έχει κορωνοϊό ή γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.