ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φυτικά γιαούρτια από την αγορά

Φυτικά γιαούρτια ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ, μετά την ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για την διακίνηση από την Ολλανδία στην εταιρεία “ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.”, πρωτεΐνης μπιζελιού στην οποία ανιχνεύτηκε η ουσία Chlorate σε υψηλή συγκέντρωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ 

Σε συνέχεια από την επιχείρηση διερεύνησης, ανακαλούνται τα κάτωθι φυτικά προϊόντα με την επωνυμία “ΔΩΔΩΝΗ Plant’d”, στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη η πρωτεΐνη μπιζελιού:

Plant’d Βρώμη, με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και 2/8/22

Plant’d με Βανίλια, με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και
2/8/22

Plant’d με Μήλο και Κανέλα, με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22
και 2/8/22

Ο ΕΦΕΤ. εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αντίστοιχοι έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα (κάτωθι φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Ανακοίνωση εταιρείας 

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την προληπτική ανάκληση των φυτικών επιδορπίων «Plant’d» λόγω ποιοτικής απόκλισης σε πρώτη ύλη (πρωτεΐνη μπιζελιού) την οποία προμηθεύεται από τρίτο, και χρησιμοποιείται στη παρασκευή φυτικού προϊόντος.

Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, έπειτα από στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο ευρωπαϊκό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF).

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάκληση αφορά στα φυτικά επιδόρπια με την επωνυμία «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d» και συγκεκριμένα τους κωδικούς Plant’d Βρώμη (με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και 2/8/22), Plant’d με Βανίλια (με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και 2/8/22), Plant’d με Μήλο και Κανέλα (με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και 2/8/22).

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το εν λόγω προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στα σημεία από τα οποία το αγόρασαν, ενώ για οποιαδήποτε απορία μπορούν να καλέσουν την Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της εταιρείας στο 2142147100, ή να επικοινωνήσουν με το [email protected].

Επίσης, διευκρινίζεται ότι «η ποιοτική απόκλιση, αφορά σε φυτική πρώτη ύλη προμηθευτή, ο οποίος δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Η εν λόγω πρώτη ύλη χρησιμοποιείται ως συστατικό στην παραγωγή φυτικών προϊόντων, και σε αυτήν ανιχνεύθηκε ουσία σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από τα επιτρεπτά όρια που ισχύουν εντός ΕΕ. Ένα γεγονός που δεν επηρεάζει μόνο τα δικά μας προϊόντα, αλλά και επώνυμα προϊόντα λοιπών ευρωπαϊκών βιομηχανιών τροφίμων».

Η ΔΩΔΩΝΗ με υπευθυνότητα και συνέπεια ως προς το διαρκή ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της, συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του ζητήματος με τις αρμόδιες αρχές, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
 

Διαβάστε επίσης 

Οι 3 καλύτερες δίαιτες για γυναίκες άνω των 50 ετών

Υπογονιμότητα και ίσες ευκαιρίες – Η Be Live στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Eμφυτεύσιμη συσκευή ανακουφίζει από τον πόνο χωρίς φάρμακα ψύχοντας τα νεύρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.