Αν κάνεις αυτό στο αβοκάντο, μπορεί να είναι επικίνδυνο, λέει ο FDA

Αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με ένα νέο viral βίντεο στο TikTok, το οποίο σχετίζεται με τα αβοκάντο, εξέδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA).

Το εν λόγω βίντεο περιλαμβάνει την αποθήκευση κομμένων αβοκάντο σε δοχεία με νερό, προκειμένου να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποφευχθεί η καφέ σάρκα που εμφανίζεται, συνήθως μετά την έκθεση στο οξυγόνο.

Ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων

Ωστόσο αυτό μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων, προειδοποιεί ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων .

Μιλώντας μάλιστα, αναφέρει το eatthis.com,  σε αμερικανική εκπομπή εκπρόσωπος του FDA, ανέφερε ότι η βασική ανησυχία έγκειται στην πιθανότητα ότι τυχόν ανθρώπινα παθογόνα (π.χ. Listeria monocytogenes, Salmonella spp, κ.λπ.) που μπορεί να κατοικούν στην επιφάνεια του αβοκάντο ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν κατά την αποθήκευση όταν βυθιστούν στο νερό.

Σημείωσε επίσης, πως η απολύμανση του δέρματος του αβοκάντο πριν από την κατανάλωση δεν εξαλείφει απαραίτητα τον κίνδυνο. Η έρευνα του FDA έδειξε ό,τι το βακτήριο Listeria monocytogenes μπορεί να εισχωρήσει περαιτέρω στο εσωτερικό του αβοκάντο εντός 15 ημερών από τη βύθιση και την κατάψυξη. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και η επιφανειακή απολύμανση της φλούδας του αβοκάντο πριν από τον τεμαχισμό δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει τη μόλυνση.

Μελετώντας 1.615 αβοκάντο, ο FDA βρήκε Listeria monocytogenes – ένα βακτήριο ιδιαίτερα επικίνδυνο για εγκύους, ηλικιωμένους και όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό- στο 17,73% του δείγματος της μελέτης.

Διαβάστε επίσης 

5 συμπτώματα που προκαλεί η δυσανεξία στη λακτόζη και τα τυριά που μπορείτε να καταναλώσετε

10 μύθοι για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ που μπορεί να βλάψουν τη διατροφή σου

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.