Σολομός: Από ποιες ασθένειες προστατεύει

Ο σολομός αποτελεί βασικό διατροφικό προϊόν. Εκτός από τη νόστιμη γεύση, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καταναλώνετε τακτικά αυτό το ψάρι. Από τη μειωμένη φλεγμονή μέχρι τη μείωση του κινδύνου καρκίνου και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ο σολομός φαίνεται να τα έχει όλα.

Έχει βρεθεί ότι η χρόνια φλεγμονή, είναι η βασική αιτία πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Η κατανάλωση σολομού μόνο δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε δραστικά τις πιθανότητές σας να κολλήσετε ποτέ αυτές τις τρομερές ασθένειες.

Η τακτική κατανάλωση σολομού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, στη μείωση του άγχους και στην επιβράδυνση της απώλειας μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.

Μια σουηδική μελέτη που παρακολούθησε περισσότερους από 6.000 άνδρες για 30 χρόνια διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν μέτριες ποσότητες λιπαρών ψαριών μείωσαν δραματικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη – κατά το ένα τρίτο.

Βιοενεργά πεπτίδια-Είναι συγκεκριμένα θραύσματα πρωτεΐνης που έχουν θετικό αντίκτυπο στις σωματικές λειτουργίες. Παρέχουν ειδική υποστήριξη για τον χόνδρο των αρθρώσεων. αύξηση της αποτελεσματικότητας της ινσουλίνης. βελτιώνει την οστική πυκνότητα και τη δύναμη και μειώνει τη φλεγμονή του πεπτικού συστήματος.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Είναι απαραίτητα λίπη, που σημαίνει ότι πρέπει να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας καθώς το σώμα μας δεν είναι σε θέση να τα δημιουργήσει. Αυτά τα οφέλη αυτών των λιπών περιλαμβάνουν: μειώνει τη φλεγμονή. μειώνει την αρτηριακή πίεση? μείωση του κινδύνου καρκίνου? βελτίωση της υγείας των αρτηριακών κυττάρων. βελτιώνει τη λειτουργία και την ανάπτυξη των ματιών. ενίσχυση της ακαδημαϊκής επίδοσης. Τα ωμέγα τα πιστεύεται επίσης ότι μειώνουν τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας.

Πρωτεΐνη

Είναι τα δομικά στοιχεία των μυών- Η κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης βοηθά στην επούλωση μετά από τραυματισμό. προστατεύει την υγεία των οστών? διατηρεί τη μυϊκή μάζα κατά την απώλεια βάρους. μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Βιταμίνη D

Μια ορμόνη γνωστή για το ρόλο της στην υγεία των οστών, το ανοσοποιητικό σύστημα και την καλή λειτουργία πολλών οργάνων. Η βιταμίνη D αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό προάγοντας την υγεία των οστών. μειώνει την αρτηριακή πίεση? μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη· μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Βιταμίνες Β 

Είναι μια κατηγορία υδατοδιαλυτών βιταμινών που παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων. Είναι απαραίτητα για πολλές σημαντικές σωματικές λειτουργίες, όπως η μετατροπή της τροφής σας σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια. Δημιουργία και επιδιόρθωση του DNA. μείωση της φλεγμονής που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο· Όλα συνεργάζονται για να διατηρήσουν τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Κάλιο

Είναι ένα απαραίτητο μέταλλο και ηλεκτρολύτης που ρυθμίζει την ισορροπία των υγρών και ελέγχει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και άλλων μυών. Η κατανάλωση υψηλών επιπέδων καλίου βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού? αποτρέπει την υπερβολική κατακράτηση νερού (φούσκωμα). διατηρεί την οστική πυκνότητα. προστατεύει από την απώλεια μυών.

Σελήνιο

Ένα άλλο απαραίτητο μέταλλο στο σώμα που βοηθά στη λειτουργία και το μεταβολισμό του θυρεοειδούς. Χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των οστών. λειτουργία του θυρεοειδούς? μείωση του κινδύνου καρκίνου? μειώνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Ασταξανθίνη

Είναι ένα αντιοξειδωτικό που δίνει στη σάρκα του σολομού το κόκκινο χρώμα. Βοηθά να? Χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακής νόσου. μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) και αυξάνει την HDL (καλή χοληστερόλη). Λειτουργεί με βιταμίνες Β για την προστασία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος από φλεγμονές. βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος και καθυστερούν τη γήρανση.

Με τόσους πολλούς λόγους για να καταναλώνετε σολομό, η σημασία της πηγής του ψαριού είναι τόσο σημαντική. Ο σολομός εκτροφής πρέπει να αποφεύγεται καθώς συχνά περιέχει ορμόνες, ασθένειες, βαρέα μέταλλα και παράσιτα. Ο άγριος σολομός είναι μακράν η πιο υγιεινή επιλογή και το να τον πιάσεις μόνος σου μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό.

Διαβάστε επίσης 

Καρύδια: Μια σούπερ αντιοξειδωτική τροφή για την άνοιξη

Το TikTok ανακάλυψε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να χάσετε κιλά – Προσοχή, λένε οι διατροφολόγοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.