Ο #1 χυμός που πρέπει να πιείτε όταν είστε άρρωστοι και έχετε βαρεθεί την πορτοκαλάδα

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο χυμός που πρέπει να πίνουμε όταν είμαστε άρρωστοι από κορονοϊό ή γρίπη ή κρυολόγημα είναι ο χυμός από πορτοκάλια, αλλά κάποιες φορές είναι βαρετός.

Ο χυμός με τις καταπραϋντικές ιδιότητες

Αν και η σούπα μπορεί να σας βοηθήσει όταν είστε άρρωστοι, δοκιμάστε να φτιάξετε χυμό ή smoothie, με μάνγκο, καρότο και τζίντζερ ή μέλι. Αυτό το νόστιμο ρόφημα έχει πολλές καταπραϋντικές ιδιότητες που το κάνουν εξαιρετικό όταν δεν αισθάνεστε καλά.

Για αρχή, είναι γευστικό και δροσιστικό και μπορεί κυριολεκτικά να βοηθήσει στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Και είναι γρήγορο. Όταν είστε άρρωστοι, τα επίπεδα ενέργειάς σας είναι χαμηλά, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε ή δεν θέλετε να φάτε. Αυτός ο χυμός είναι έτοιμος σε λίγα λεπτά και απαιτεί ελάχιστο καθάρισμα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην ανάπαυση.

Ο χυμός αυτός είναι επίσης εξαιρετικά ενυδατικός, αν προσθέσετε λίγο πάγο, λίγο καρότο και βέβαια το μάνγκο. Όταν είστε άρρωστοι, ο πυρετός, ο έμετος ή η διάρροια μπορεί να σας κάνουν να χάσετε υγρά. Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι, ώστε το σώμα σας να έχει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει και να καταπολεμήσει τη μόλυνση, όπως αναφέρει το eatingwell.com. Η ενυδάτωση του οργανισμού με υγρά βοηθά και στη διάσπαση της βλέννας.

Επιπλέον, αυτός ο χυμός υποστηρίζει το ανοσοποιητικό, επειδή το μάνγκο και το καρότο είναι και τα δύο υψηλά σε βιταμίνη C , η οποία βοηθά στην υποστήριξη μιας υγιούς ανοσοποιητικής λειτουργίας και καταπνίγει τη φλεγμονή – ένα κλασικό σύμπτωμα κρυολογήματος.

Επίσης, το μέλι και το τζίντζερ που θα προσθέσετε, να θυμάστε ότι περιέχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

Δοκιμάστε λοιπόν αυτό τον χυμό για να δροσίσετε τον γρατζουνισμένο λαιμό σας και να δώσετε στον εαυτό σας την απαραίτητη θρεπτική ώθηση.

Διαβάστε επίσης

Νέες οδηγίες αναμένονται για όσους νόσησαν δεύτερη φορά και δεν μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό

3+1 έξυπνοι τρόποι να μειώσετε τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.