6 διατροφικές συνήθειες για τους αδύνατους μετά τα 40

Υπάρχουν κάποιες διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε μετά τα 40 ακόμα και αν είστε συγκαταλέγεστε στους αδύνατους.

Γύρω στα 40 η ζωή σας είναι μάλλον πολυάσχολη. Είστε στο απόγειο της καριέρας σας. Αν έχετε παιδιά, αφιερώνετε πολύ από το χρόνο σας και πιθανόν δεν ασκείστε όσο θα θέλατε. Και ίσως είστε ακόμα εδραιωμένοι σε αυτές τις διατροφικές συνήθειες που είχατε στα 20 και στα 30, γιατί παραμένετε αδύνατοι όπως τότε.

Πόσο να προσέχουν οι αδύνατοι τις διατροφικές συνήθειές τους

Τα γενέθλια των 40 είναι η τέλεια στιγμή για να αξιολογήσετε τον τρόπο ζωής και την υγεία σας.

Έχετε βάλει μερικά κιλά; Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο για τους 40άρηδες. Καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς κινούμαστε λιγότερο, χάνουμε μυϊκή μάζα και συχνά καταναλώνουμε τόση ποσότητα, αν όχι περισσότερη από ό,τι όταν ήμασταν νεότεροι, λέει η Liz Weinandy, MPH, RDN , διαιτολόγος διατροφολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Wexner University του Οχάιο στο eatthis.com. «Αν είστε άνω των 40 ετών και έχετε αρχίσει να παίρνετε μερικά κιλά, ξανασκεφτείτε τις συνολικές ανάγκες σας σε θερμίδες», λέει. «Αλλάζουν οι ανάγκες καθώς αλλάζει η ζωή μας. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες φορούν και τους αδύνατους».

6 διατροφικές συνήθειες και για τους αδύνατους

Η παράβλεψη του τρόπου με τον οποίο αλλάζουν οι ανάγκες σας σε θερμίδες καθώς μεγαλώνετε δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να μην είστε σε θέση να διατηρήσετε ένα αδύνατο σώμα. Υπάρχουν πολλές διατροφικές συνήθειες που είχατε κάποτε και οι οποίες τώρα σας προσθέτουν με κιλά καθώς το σώμα σας έχει αλλάξει.
Αποφύγετε αυτές τις διατροφικές συνήθειες που οι διαιτολόγοι λένε ότι συσσωρεύουν τις θερμίδες οι οποίες σας εμποδίζουν να διατηρήσετε το αδύνατο σώμα σας στα 40 σας:

1. Αποφύγετε τη συνήθεια να τρώτε αργά το βράδυ.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι να τρώτε το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων σας κατά τις ώρες της ημέρας. «Αν βλέπετε ανοδική τάση σακχάρου στο αίμα σας, τρώτε λιγότερους υδατάνθρακες το βράδυ και μετακινήστε τους στο πρωί ή νωρίς το απόγευμα, όταν το σώμα σας μπορεί να τους διαχειριστεί καλύτερα», προτείνει η Weinandy.

2. Αποφύγετε τη συνήθεια να πίνετε κάθε βράδυ.

«Είναι εύκολο να πιείτε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μετά από μια κουραστική μέρα, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε τις πρόσθετες πιέσεις της ζωής που έρχονται στα 40 μας», λέει η διατροφολόγος Pamela Barton. «Ωστόσο, το σώμα μας επεξεργάζεται το αλκοόλ λιγότερο αποτελεσματικά, καθώς η τακτική κατανάλωση αλκοόλ θα αυξήσει τα αποθέματα λίπους και μπορεί να συμβάλει σε ένα λιπώδες ήπαρ».

3. Αποφύγετε τη συνήθεια της δίαιτας γιο-γιο.

Η αύξηση του σωματικού βάρους στα 40 μας συχνά ακολουθείται από δραστικές προσπάθειες να το χάσουμε με αυστηρό περιορισμό των θερμίδων, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθεί, ή τρώγοντας μη ικανοποιητικά γεύματα «διατροφής», τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε υπερφαγία αργότερα. Το να προσπαθείς να χάσεις βάρος γρήγορα συνήθως αποτυγχάνει και ασκεί συναισθηματικό αντίκτυπο στο άτομο που κάνει δίαιτα. Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες απώλειας βάρους μπορεί να είναι πιο επιβλαβείς από το να παραμείνουμε απλώς σε υψηλότερο βάρος. «Μελέτες υποδηλώνουν ότι η δίαιτα γιο-γιο οδηγεί σε μελλοντική αύξηση βάρους».

4. Αποφύγετε το τσιμπολόγημα

Με άλλα λόγια, αποφύγετε την απρόβλεπτη, τυχαία, απρογραμμάτιστη κατανάλωση φαγητού που προκύπτει από το γεγονός ότι δεν ακολουθείτε ένα σχετικά τακτικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο συμβαδίζει με τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς του σώματός σας. Το να τρώτε με ώθηση της στιγμής μπερδεύει το σώμα, προκαλεί ανεπιθύμητες διακυμάνσεις σακχάρου στο αίμα, εκτοξεύει τις ορμόνες της πείνας και διαταράσσει τον ύπνο.

5. Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Για τις περισσότερες γυναίκες άνω των 40 ετών, οι απλοί υδατάνθρακες γίνονται πιο δύσκολο να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιηθούν χωρίς να αποθηκεύονται ως λίπος. Μας αρέσουν όμως τα εκλεπτυσμένα προϊόντα αλευριού και τα σνακ και τα ποτά με ζάχαρη. Αν σας αρέσουν οι υδατάνθρακες, μεταβείτε σε πιο σύνθετους υδατάνθρακες, όπως οι γλυκοπατάτες , η βρώμη, το καστανό ρύζι και η κινόα. Δώστε προσοχή στα διατροφικά στοιχεία και στις ετικέτες των συστατικών. Αποφύγετε τα ψωμιά και γενικώς τα αρτοσκευάσματα όσο μπορείτε. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνήθως πολλές θερμίδες με σχετικά χαμηλή θρεπτική πυκνότητα και περιέχουν μια σειρά από συστατικά που μπορεί να είναι ξένα προς το σώμα και επιζήμια για τη γενική υγεία σας.

6 Τηρείτε ημερολόγιο

Η τήρηση ενός ημερολογίου τροφίμων δεν δείχνει μόνο τι τρώτε αλλά και πότε. Εάν παρακολουθείτε ό,τι τρώτε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τρώτε γεύματα και σνακ όλη την ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Η ύπουλη σχέση του κορωνοϊού με τα λιποκύτταρα

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει, τι αλλάζει από σήμερα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.