Γιαούρτι ή τυρόπηγμα; Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία

Οι περισσότεροι από εμάς μπερδεύονται ανάμεσα στο γιαούρτι και το τυρόπηγμα. Μην ανησυχείς. Είναι πολύ φυσικό! Για να έχουμε μια σαφή ιδέα και για τα δύο, πρέπει να τα διαφοροποιήσουμε.

Διαφορές

Το γιαούρτι είναι βιομηχανικό προϊόν. Παρασκευάζεται με βακτηριακή ζύμωση του γάλακτος και μπορεί να αρωματιστεί όπως απαιτείται. Το γιαούρτι περιέχει ζωντανά στελέχη Lactobacillus bulgaricus και Streptococcusthermophiles. Τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του γιαουρτιού είναι γνωστά ως καλλιέργεια γιαουρτιού. Το γιαούρτι είναι πικάντικο και όξινο στη γεύση λόγω της ζύμωσης των βακτηρίων στην πρωτεΐνη γάλακτος, η οποία παράγει γαλακτικό οξύ.

Από την άλλη, το τυρόπηγμα είναι γαλακτοκομικό προϊόν. Παρασκευάζεται με πήξη γάλακτος με βρώσιμα όξινα συστατικά όπως λεμόνι, ξύδι. Δύο ή τρία κουταλάκια του γλυκού από οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να μετατρέψουν το γάλα σε τυρόπηγμα σε περίπου 5 έως 7 ώρες. Το τυρόπηγμα περιέχει βακτήριο Lactobacillus ή βακτήρια γαλακτικού οξέος. Έχει ξινή γεύση και μερικές φορές γλυκιά.

Οφέλη γιαουρτιού

Καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και επίσης μειώνουν τις πιθανότητές σας να προσβληθείτε από οποιαδήποτε ασθένεια. Τα προβιοτικά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής που είναι το κύριο στοιχείο για πολλές ιογενείς λοιμώξεις και διαταραχές. Το γιαούρτι έχει ορισμένα μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Θρεπτικά συστατικά

Το γιαούρτι περιέχει σχεδόν όλα τα είδη των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας καθημερινά. Περιέχει ασβέστιο που είναι πολύ καλό για τα δόντια και τα οστά. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, η ​​οποία δρα ως ασπίδα για τις καρδιακές παθήσεις. Εκτός από αυτά, υπάρχουν και μέταλλα όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, τα οποία λειτουργούν ως καταλύτες για τις διάφορες διεργασίες μέσα στο σώμα.

Ισορροπεί το βάρος του σώματος

Ένα πλήρες γαλακτοκομικό προϊόν, όπως το γιαούρτι, βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Επιπλέον, η κατανάλωση γιαουρτιού βοηθά επίσης στη διαχείριση του μέσου βάρους ενός ατόμου. Ελέγχει το χαμηλότερο σωματικό βάρος και διατηρεί το ποσοστό σωματικού λίπους επίσης. Η κατανάλωση γιαουρτιού βοηθάει τη γενική υγεία ενός ατόμου και πρέπει να καταναλώνεται πιο συχνά.

Τυρόπηγμα: Οφέλη

Το τυρόπηγμα έχει προβιοτικά που βοηθούν στη σταθεροποίηση του πεπτικού συστήματος και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε σοβαρούς πόνους στο στομάχι ή ακανόνιστες μεταβολικές διεργασίες. Το τυρόπηγμα θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα και θα σας ανακουφίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανοσοποιητικό

Παρόμοια με το τυρόπηγμα γιαουρτιού περιέχει επίσης προβιοτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των πιθανοτήτων να προσβληθείτε από οποιαδήποτε ασθένεια.

Κάνει καλό στην καρδιά

Το τυρόπηγμα βοηθά στη μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης στην καρδιά σας και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, βοηθώντας σας έτσι να προστατεύσετε την καρδιά σας. Οι γιατροί συνταγογραφούν την κατανάλωση τυροπήγματος σε ασθενείς με χοληστερόλη, ώστε να αποκτήσουν ένα υγιές σώμα. Η καρδιά παραμένει υγιής ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης τυρόπηγμα κάθε μέρα. Στο εξής, το τυρόπηγμα θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο της βασικής διατροφής σας.

Δυναμώνει οστά και δόντια

Το τυρόπηγμα σας βοηθά να αποκτήσετε γερά οστά και δόντια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο και καταπολεμά την οστεοπόρωση.

Αφαιρεί την πιτυρίδα

Το τυρόπηγμα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την πιτυρίδα. Ανακατέψτε το με χέννα και εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας. Πλύνετε το μετά από μισή ώρα και δείτε τα αποτελέσματα. Θα κάνει επίσης τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να αφαιρέσετε την πιτυρίδα από τα μαλλιά σας, οπότε μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι.

Τόσο το γιαούρτι όσο και το τυρόπηγμα έχουν τις δικές τους θετικές πλευρές, οπότε ό,τι κι αν επιλέξετε σίγουρα θα συμβάλει στην καλή υγεία σας. Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα δύο!

Θυμηθείτε, μια υγιεινή διατροφή πρέπει να περιέχει όλα τα είδη των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας. Ένα έλλειμμα ενός θρεπτικού συστατικού μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο σώμα σας.

Πηγή: thewellnesscorner.com

Διαβάστε επίσης 

Σκασμένα χείλη: Μυστικά για άμεση επαναφορά

ΕΟΦ: Μην καταναλώνετε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.