Σας έχουν περισσέψει χωνάκια παγωτού; Δείτε 6 έξυπνες λύσεις

Μην το θεωρείτε απίθανο να βρεθούν στο σπίτι περισσευούμενα χωνάκια. Είτε ξέμειναν από το παιδικό πάρτι είτε έσπασαν μέσα στη συσκευασία τους και έχετε κομματάκια που μάλλον θα πετάξετε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά αξιοποιώντας τα με τον καλύτερο τρόπο.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς πολύ έξυπνους και ευφάνταστους τρόπους για να αξιοποίησετε τα χωνάκια παγωτού, έτσι όπως μας τους περιγράφει ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής Σπύρος Σούλης (spirossoulis.com).

Κάντε τα μπισκότα

Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό η παρασκευή του οποίου απαιτεί μπισκότα,αλλά δεν έχετε; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χωνάκια του παγωτού. Απλά θρυμματίστε τα ή σπάστε τα σε κομμάτια και αντικαταστήστε τα μπισκότα της συνταγής σας με αυτά. Και κάτι ακόμα: η τραγανή υφή τους πραγματικά θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Συνδυάστε τα με κοτόπουλο

Τα τρίμματα από τα χωνάκια μπορούν να δώσουν μια πιο γλυκιά γεύση στο πλέον αγαπημένο finger food: τις κοτομπουκιές.Θρυμματίστε τα και αναμείξτε με γαλέτα και λίγο λάδι. Βουτήξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με αλεύρι, στη συνέχεια σε αβγό και, τέλος, στο μείγμα από τα χωνάκια προτού τα τηγανίσετε.

Ας φάνε… τούρτα

Αν ψάχνετε για έναν πρωτότυπο και εύκολο τρόπο για να διακοσμήσετε τα γλυκά σας, τότε τα χωνάκια παγωτού είναι ιδανικά. Αρκεί να τοποθετήσετε ανάποδα τους κώνους ώστε να δημιουργήσουν έναν παραμυθένιο πύργο. Στη συνέχεια, μπορείτε να το αφήσετε έτσι ή να το περιχύσετε με λιωμένη κουβερτούρα ή κρέμα σαντιγί. Ένας άλλος έξυπνος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσετε είναι να τα γεμίσετε με το μείγμα του κέικ ή της τούρτας και να σερβίρετε το γλυκό σας με τη μορφή παγωτού!

Βάλτε τα στο πρωινό σας

Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε κάθε μέρα το ίδιο πρωινό, τότε σας έχουμε μια φανταστική ιδέα για αλλαγή: Δημιουργήστε ένα νόστιμο κι υγιεινό πιάτο θρυμματίζοντας χωνάκια παγωτού μέσα στο γάλα σας. Μπορείτε φυσικά να τα απολαύσετε έτσι ή σε συνδυασμό με τα αγαπημένα σας δημητριακά. Κι αν δεν έχετε γάλα, μπορείτε να τα βάλετε στο γιαούρτι σας. Ό,τι κι αν επιλέξετε, ένα πράγμα είναι βέβαιο: αυτό το πρωτότυπο πρωινό θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη νοστιμιά του και θα σας γεμίσει ενέργεια!

Δημιουργήστε το τέλειο ντεκόρ…

…για ένα πάρτι με τα χωνάκια παγωτού που σας έχουν περισσέψει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα τυλίξετε με λίγο διακοσμητικό χαρτί της επιλογή σας και στην κορυφή τους να στερεώσετε υφασμάτινες μπάλες (τις οποίες θα φτιάξετε γεμίζοντας ένα υφασμάτινο πουγκί με λίγο χαρτί ή βαμβάκι) χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο ή μια κορδέλα. Κι αν αυτή η ιδέα σας φαίνεται μπελάς, δεν έχετε παρά να τα χρησιμοποιήσετε ως βάζα βρέχοντάς τα ελαφρά και τοποθετώντας σε αυτά φρέσκα λουλούδια.

Γεμίστε τα με ποπ κορν

Η βραδιά προβλέπεται κινηματογραφική; Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητά σας σερβίροντας τα ποπ κορν -ή τους ξηρούς καρπούς- μέσα σε χωνάκια παγωτού. Η γλυκιά γεύση τους σε συνδυασμό με το αλμυρό ποπ κορν θα σας συνεπάρουν. Το ίδιο φυσικά μπορείτε να κάνετε και για το παιδικό πάρτι: τα παιδιά θα τα λατρέψουν κι εσείς δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα εύθραυστα μπολ σας κινδυνεύουν με καταστροφή.

Διαβάστε επίσης

Ο εμβολιασμός των εγκύων πριν την σύλληψη ή κατά την κύηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο αποβολών

10 συμβουλές για μαμάδες που δεν είναι πρωινοί τύποι

Κωστής Πατρίκιος: Ο “κακός” του Παραπέντε σήμερα είναι δάσκαλος

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.