Δέκα χρόνια Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ: 251.789 γεύματα

Για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες υγιεινά γεύματα μοιράστηκαν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis. Αυτή είναι η 10η διαδοχική χρονιά του Προγράμματος, το οποίο συνέχισε κανονικά το έργο του, παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, διατέθηκαν συνολικά 251.789 γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 129.590 συσκευασίες γάλακτος, 31.434 συσκευασίες γιαουρτιού, 251.789 φρούτα και 251.789 σάντουιτς, πίτες ή άλλα αρτοσκευάσματα σε 4.880 μαθητές που φοιτούν σε 102 σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Στερεάς Ελλάδας, της Ημαθίας και της Θράκης.

Προσφορά ακόμη και με κλειστά σχολεία

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στάθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, ακόμη και στο διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της έξαρσης της πανδημίας, διανέμοντας γεύματα στους μαθητές. Από την επαναλειτουργία των σχολείων έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προσφέρθηκαν επιπλέον 21.269 ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων, τα οποία κάλυπταν ένα υγιεινό και πλήρες δεκατιανό για κάθε μαθητή για διάστημα 15 ημερών.

«Η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε μετά την έλευση της COVID-19, έχει δημιουργήσει πολλές δυσκολίες για μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας. Οι οικονομικές επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν μετά την καραντίνα και τις αναστολές εργασιών θα αυξήσουν τον κίνδυνο κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού για χιλιάδες νοικοκυριά, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των μαθητών στο σχολείο. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους φορείς οι οποίοι, στηρίζοντας το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στέκονται δίπλα σε χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη», αναφέρει η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Διαβάστε επίσης

Η… μάχη της συσκευασίας: Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η πιο φιλική για το περιβάλλον

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει ο κορονοϊός στα κύτταρά μας

Τοπικά μέτρα στα νησιά; Αναμένονται αποφάσεις

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.