ΗΠΑ: Ένας νεκρός και δεκάδες ασθενείς εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι αρρώστησαν στις ΗΠΑ αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο Escherichia coli τρώγοντας χάμπουργκερ σε εστιατόρια γνωστής αλυσίδας fast food, όπως ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι που μολύνθηκαν βρίσκονται στις πολιτείες Κολοράντο και Νεμπράσκα, όμως το πρόβλημα αφορά συνολικά δέκα πολιτείες των δυτικών ΗΠΑ, υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος αμερικανικός οργανισμός δημόσιας υγείας.

Η μετοχή της εταιρείας έπεφτε πάνω από 8% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Συνολικά, 49 άνθρωποι μολύνθηκαν από το ίδιο στέλεχος του E.coli, οι δέκα από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

Ένας ηλικιωμένος ασθενής πέθανε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από την μόλυνση, στο Κολοράντο.

«Όλα τα πρόσωπα που ερωτήθηκαν είπαν πως έφαγαν σε εστιατόρια της αλυσίδας προτού αρρωστήσουν, κι οι περισσότεροι από αυτούς ανέφεραν πως έφαγαν ένα συγκεκριμένο χάμπουργκερ».

Το συγκεκριμένο χάμπουργκερ ενδέχεται να αποσυρθεί και να είναι «προσωρινά μη διαθέσιμο» σε κάποιες πολιτείες, πρόσθεσαν τα CDC.

Το συστατικό που προκάλεσε τις μολύνσεις από το εντεροαιμορραγικό κολοβακτηρίδιο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, ωστόσο ενδέχεται να είναι είτε ο κιμάς βοδινού, ή τα κρεμμύδια. Και τα δύο υλικά αυτά αποσύρθηκαν από την εταιρεία στις πολιτείες όπου αναφέρθηκαν μολύνσεις για να ερευνηθεί το θέμα, πάντα σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία.

Το βακτήριο E.coli προκαλεί γενικά κράμπες στο στομάχι, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας, συχνά αιμορραγικής, εμετό και πυρετό, που πάντως δεν είναι πολύ υψηλός, συμπτώματα με διάρκεια τριών ως τεσάρρων ημερών. Οι περισσότεροι εξ όσων μολύνονται αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, όμως ορισμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές, ακόμη και να πεθάνουν.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Τρόφιμα που επιβραβύνουν το μεταβολισμό και μπλοκάρουν τη δίαιτα

«Άλμα Ζωής» : Δυσβάσταχτο το οικονομικό κόστος των ασθενών με καρκίνο του μαστού 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.