14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management: Η τεχνητή νοημοσύνη και η μετασχηματιστική δύναμη της

Η τεχνητή νοημοσύνη, η νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για το φάρμακο, η καινοτομία, ο ρόλος των ασθενών, η χρήση των social media και η έννοια του personal branding ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά και αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management, με τίτλο “Pharmadise – Leading healthcare intelligence”, το οποίο διεξήχθη στις 3, 4 και 5 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.), κα Ντανιέλα Μάλο, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, αναφέρθηκε στη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων θεραπειών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σπάνια και χρόνια νοσήματα και να σωθούν οι ζωές πολλών ασθενών.

Αναφερόμενη στο θέμα της φετινής διοργάνωσης του Συνεδρίου, “Pharmadise – Leading healthcare intelligence”, επεσήμανε ότι «ο παράδεισος για τους ασθενείς βρίσκεται στο φάρμακο που τους θεραπεύει και εμείς πρέπει με intelligence να ηγούμαστε τις
αλλαγές για το καλό των ασθενών».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Προέδρων της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κας Λαμπρίνας Μπαρμπετάκη, Προέδρου & Διευθύνουσα Συμβούλου της AbbVie Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, Προέδρου του PhARMA Innovation Forum Greece (PIF) και κου Παναγιώτη Γιαννουλέα, Chief Operating Officer &Country Manager του Ομίλου Lavipharm.

Οι νέες τάσεις 

Η κα Μπαρμπετάκη, δήλωσε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να μιλάμε για προβλήματα και να αρχίσουμε να βλέπουμε πώς μπορούμε εμείς να ηγηθούμε της αλλαγής. «Δίνουμε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια των ασθενών μας, αυτό είναι ο παράδεισός μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γιαννουλέας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να ασχοληθούμε με τις νέες τάσεις που έρχονται και ότι η πληροφόρηση είναι διαθέσιμη σε όλους. «Χρειάζεται σύνδεση και διαφάνεια στην καθημερινότητά μας», τόνισε, «αναλύοντας πώς τροποποιείται και διαμορφώνεται το leadership».

Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Παύλος Νικολάου, αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη μελέτη για το ανθρώπινο είδος, που συνεχίζεται εδώ και 86 χρόνια. Εξηγώντας το κύριο συμπέρασμά της, ανέφερε ότι οι άνθρωποι ήταν πιο χαρούμενοι και ζούσαν υγιείς περισσότερα χρόνια, όταν δημιουργούσαν και διατηρούσαν ζεστές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Με αφορμή το συγκεκριμένο συμπέρασμα ευχαρίστησε την ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής, τονίζοντας το σημαντικό έργο των μελών της.

Διαβάστε επίσης 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τεχνητή νοημοσύνη για αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων στο Metropolitan Hospital

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.