Κυτταρίτιδα: Οι top ασκήσεις για να την εξαφανίσετε

Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν κυτταρίτιδα στο σώμα τους, αλλά στο γυναικείο σώμα τα συμπτώματα της κυτταρίτιδας είναι πολύ πιο εμφανή.

“Το λίπος στα πόδια τυχαίνει να συσσωρεύεται σε σβόλους αντί σε στρώματα” λέει ο Wayne Westcott, PhD., καθηγητής φυσικής αγωγής, στο Κολέγιο Κουίνσι, που έχει κάνει αμέτρητες μελέτες για την άσκηση και την κυτταρίτιδα. Είναι αρκετοί οι παράγοντες εμφάνισής της, όπως γενετικοί – ορμόνες – κακή κυκλοφορία αίματος – διατροφή με επεξεργασμένα τρόφιμα – έλλειψη άσκησης κτλ , και είναι αυτοί που παίζουν ρόλο στο πόσο εμφανή θα είναι και σε τι ποσοστό.

Ωστόσο, μπορεί να την εξαφανίσετε αν τρέφεστε υγιεινά και κάνετε κάποιο άθλημα. Για να αντιμετωπίσετε μια και έξω την ενοχλητική όψη φλούδας πορτοκαλιού από το δέρμα άμεσα απαιτείται να ακολουθείται μια διατροφή πλούσια σε υγρά, λαχανικά και φρούτα και φτωχή σε αλάτι σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ασκήσεις.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε και οι οποίες στοχεύουν στα πιο “επίμαχα” σημεία εμφάνισης της κυτταρίτιδας στο σώμα. Το “κόλπο” είναι να ασκούμε τους μυς στο κάτω μέρος του σώματος από κάθε γωνία, μειώνοντας το υποκείμενο λίπος που προκαλεί την όψη του “πορτοκαλιού” στην επιδερμίδα, λέει ο Westcott.

Η ιδανική προπόνηση είναι περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι και το συστατικό επιτυχία τους είναι η διατήρηση του ίδιου ρυθμού χωρίς να καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια.

Τα πλεονεκτήματα των ασκήσεων  είναι:

  • Καλή κυκλοφορία του αίματος
  • Ενεργοποίηση και ενίσχυση του μικρο-κυκλοφορικού.
  • Αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών.
  • Τα κατάλληλα σπορ

Οι top ασκήσεις για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα

Το περπάτημα

Είναι η πιο δημοφιλής άσκηση ανάμεσα στα αντι-κυτταριτιδικά σπορ. Πρόκειται για ισοτονική άσκηση που διεγείρει συνεχώς το καρδιο-κυκλοφορικό σύστημα, ενώ παράλληλα τονώνει τους μυϊκούς ιστούς.

Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι το ιδανικό σπορ για την αποφυγή κατακράτησης υγρών, με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται με ήπιο τρόπο έτσι ώστε η καρδιακή συχνότητα να διατηρείται στο 70%

Κολύμπι

Επειδή ακριβώς γίνεται μέσα στο νερό, σε συνθήκες χωρίς βαρύτητα, συμβαίνει μια έντονη διέγερση του καρδιο-κυκλοφορικού,  η οποία ενισχύεται και από τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία της πισίνας.

Διαβάστε επίσης 

Κυτταρίτιδα: Πώς θα επιτεθούμε στον μεγάλο εχθρό του καλοκαιριού

Ο αντίκτυπος της εμμηνόπαυσης στον εργασιακό χώρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.