Sobi: Ισχυρό χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών επιλογών στην ανοσολογία

H Sobi χαρίζει «σπάνια δύναμη» σε «σπάνιους ανθρώπους» και στον τομέα της ανοσολογίας

Το 2022 το 36% των εσόδων της εταιρείας ανήλθε στα 6.679 εκατ. SEK και προήλθε
από τον τομέα της ανοσολογίας

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του οργανισμού από τις ασθένειες. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να δυσλειτουργεί, αντιδρώντας σε πραγματικούς ή φαινομενικούς κινδύνους είτε υπερβολικά είτε κάτω από το φυσιολογικό όριο.

Sobi: Ισχυρό χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών επιλογών στην ανοσολογίαΟ τομέας της ανοσολογίας βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας εξειδικευμένης φροντίδας Sobi. Η εταιρεία διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή καινοτόμων θεραπευτικών επιλογών, που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις, οι οποίες προκαλούν αναπηρία ή είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο οικογενής μεσογειακός πυρετός, η νόσος του Still, τα περιοδικά σύνδρομα που σχετίζονται με την κρυοπυρίνη (CAPS), η κληρονομική τυροσιναιμία τύπου 1.

Παράλληλα, μέσω συνεργασιών με τρίτες εταιρείες, η Sobi προσφέρει θεραπευτικές επιλογές σε νόσους, όπως το γενετικά επιβεβαιωμένο σύνδρομο οικογενούς χυλομικροναιμίας και η κληρονομική αμυλοείδωση από τρανσθυρετίνη.

Sobi: Με έμφαση στην ανοσολογία

Μέσω του πολυετούς σταθερά εξελισσόμενου επενδυτικού προγράμματός της σε έρευνα στους τομείς της ανοσολογίας και της εξειδικευμένης φροντίδας, η εταιρεία έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να κατανοήσει τους μηχανισμούς, που εμπλέκονται σε συγκεκριμένες ασθένειες, έχοντας μελετήσει τον τρόπο που τα υπάρχοντα προϊόντα και οι ερευνητικές θεραπείες μπορούν δυνητικά να συμβάλουν σε νέες ενδείξεις.

Παράλληλα η Sobi αναζητά διαρκώς νέες πιθανές θεραπείες σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, για την ικανοποίηση ακάλυπτων ιατρικών αναγκών.

Sobi: Ισχυρό χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών επιλογών στην ανοσολογίαΤην προηγούμενη χρονιά το 12% των εσόδων της εταιρείας επενδύθηκε σε R&D (Research and Development), με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και την επέκταση του χαρτοφυλακίου της και στον τομέα της ανοσολογίας και της εξειδικευμένης φροντίδας.

Με επίκεντρο τον ασθενή, η Sobi έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες. Το 2022 περίπου 75.000 ασθενείς είχαν πρόσβαση στις θεραπείες, που προσφέρει, σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ανέρχεται σε 1.800 άτομα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία και Βόρεια Αφρική.

Με στόχο την παροχή των θεραπειών της σε όσο το δυνατό περισσότερους ασθενείς, η Sobi συνεργάζεται με την επιστημονική και την ιατρική κοινότητα, με συλλόγους ασθενών και άλλους φορείς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ασθενοκεντρική της προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης

ΙΟΒΕ για Pfizer Θεσσαλονίκη: Συμβολή 1,2 δισ. στο ΑΕΠ της πόλης

Το συνέδριο του Κώστα και της Λίνας, το εγκώμιο του Ηλία και ο άοκνος Βασίλης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.