Ξανθός: Επισφαλής η νοσηλεία ψυχιατρικών ασθενών με κορονοϊό

Επισφαλή χαρακτήρισε τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η διακομιδή τους σε γενικά νοσοκομεία του ΕΣΥ που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές και στελέχωση.

Κατά την επίσκεψη του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» και στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαΐτειο», είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων, όπου αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΨΝΑ αυτή την περίοδο, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες των νοσηλευμένων ασθενείς και όσων φιλοξενούνται σε κοινοτικές δομές.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στο μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του ΨΝΑ η οποία αναμένεται να επιταθεί, εφόσον έχει δρομολογηθεί η συνταξιοδότηση 25 υπαλλήλων χωρίς να έχει υπάρξει πρόβλεψη πλήρωσης των κενούμενων θέσεων.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ασθενών 

Ο κ.Ξανθός επεσήμανε την ανάγκη να συμπεριληφθούν στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλοι οι ψυχικά ασθενείς που διαβιούν είτε στα ειδικά ψυχιατρικά νοσοκομεία, είτε σε στεγαστικές δομές στην κοινότητα.

Σε ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές, οι non-covid ασθενείς

Σχετικά με τα περιστατικά λοίμωξης Covid-19 στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» και τη διαχείρισή τους, από το υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται ότι από την έναρξη της πανδημίας ως σήμερα, έχουν ανιχνευθεί συνολικά 71 κρούσματα εκ των οποίων τα 57 αφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα οι οποίοι παραμένουν σε δομές του Νοσοκομείου.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών του «Δρομοκαϊτείου» στις 22/3/2021 ανέρχονταν στους 347, εκ των οποίων 205 ασθενείς νοσηλεύονται εντός και 142 φιλοξενούνται σε δομές αποκατάστασης.

Με σκοπό την αποσυμφόρηση των Κλινικών και με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της διασποράς του SARS-CoV-2, το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί τη μεταφορά ασθενών που δεν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό σε ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς, καταλήγει η ανακοίνωσή.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.