Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ινδία

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, με τις αρχές να ανησυχούν ότι αυτό ευθύνεται για την νέα έξαρση της νόσου Covid-19 στη χώρα.

Σύμφωνα με το ινδικό υπουργείο Υγείας, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις συσχετισμού των μεταλλάξεων με την αναζωπύρωση της επιδημίας

Το παραλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε στην πολιτεία Μαχαράστρα, η οποία είναι ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Στην Ινδία έχουν ήδη καταγραφεί και κρούσματα από άλλες παραλλαγές του, αυτές που προήλθαν από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Το τελευταίο 24ωρο η Ινδία μέτρησε 275 θανάτους από κορονοϊό και 47.262 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από τις αρχές Νοεμβρίου.

Η Ινδία είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων – μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία και τη Βραζιλία – με 11,7 εκατομμύρια περιστατικά Covid-19. Συνολικά 160.441 άνθρωποι έχουν υποκύψει από κορονοϊό στην Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Μέτρα

Αρκετές πολιτείες ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ενόψει της ινδουιστικής γιορτής Χόλι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι “συνιστά έντονα” στις πολιτείες να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις ενόψει του φεστιβάλ αυτού.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού

Ανήσυχη για τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι επεκτείνει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της cοvid-19 για να περιλάβει όλους τους ενήλικες άνω των 45 ετών και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Μέχρι τώρα μπορούσαν να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και όσοι ενήλικες άνω των 45 ετών αντιμετώπιζαν χρόνια προβλήματα υγείας.

Η Ινδία σχεδιάζει  να εμβολιάσει 300 εκατομμύρια από το 1,35 δισεκατομμύριο πολίτες της ως τον Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή έχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.