Κ.Μητσοτάκης: Θέλουμε συνεργασία, όχι επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Ενωτικό μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός προς τον ιατρικό κόσμο, εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με την επίταξη ή όχι ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βήμα της Κυριακής. Αναφέρει ακόμη πως «αν η κυβέρνηση είχε σπεύσει να κάνει αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχε κάνει επιτάξεις χωρίς να χρειάζονται, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια».

Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας στηρίζεται σε δυο πυλώνες:

  • Την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος Υγείας με την αντιμετώπισης της διασποράς και αυξημένα τεστ
  • Τη μερική αποσυμπίεση «με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας»

Οι στόχοι του εμβολιασμού 

Ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι βασικός στόχος παραμένει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από βαριά νοσήματα  και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και στο τέλος θα βγούμε νικητές».

Εκτιμά, δε, ότι «παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες». «Εάν η Ελλάδα είχε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, σήμερα θα θρηνούσαμε τα διπλάσια θύματα», αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.