Ικανοποίηση Άδωνι για τα κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς από τον ΠΙΣ

Ικανοποίηση εκφράζει ο υπουργός Υγείας για την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να συνδράμει με 1.000 ευρώ τους γιατρούς που θα δεχτούν να καλύψουν πρόσκαιρες ανάγκες του ΕΣΥ σε νησιωτικές και άλλες άγονες περιοχές.

“Η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς και σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στην λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και διότι κάνει δημόσια έκκληση στα μέλη του να βάλουν μας βοηθήσουν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, εκφράζοντας έτσι και ικανοποίηση μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του δ.σ. του ΠΙΣ.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας δεν αναφέρεται καθόλου στις αιτιάσεις του ΠΙΣ περί μη γραπτής ενημέρωσης για τις πραγματικές ανάγκες του συστήματος, στις «ακατονόμαστες απειλές» που σημείωνει ο ΠΙΣ, αλλά ούτε και στο γεγονός ότι η σχετική ΚΥΑ για επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς που θα καλύψουν κενά του ΕΣΥ δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Τα κίνητρα του ΠΙΣ σε ιδιώτες γιατρούς

-Ο ΠΙΣ από το ταμείο του να χορηγήσει επίδομα 1000 ευρώ σε κάθε γιατρό που θα συνδράμει, ποσό που ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει για δύο εφημερίες επί τρείς μήνες.

-Με τη συνεργασία των Επιστημονικών Εταιρειών θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο.

-Θα απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως.

Διαβάστε επίσης

Διοικητές ΥΠΕ: H τελική λίστα με τους 3 επικρατέστερους ανά Περιφέρεια

Ασβεστοποιός τενοντίτιδα του ώμου: Πώς προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.