Τα λάθη, στη ρουτίνα ομορφιάς, που οδηγούν σε γήρανση

Γήρανση, ένα θέμα που απασχολεί τη σύγχρονη γυναίκα, η οποία κουράζεται πολύ και έχει λίγο διαθέσιμο χρόνο για τον εαυτό της. Στην έλλειψη χρόνου και στην κούραση έρχεται να προστεθεί και το stress της καθημερινότητας, το οποίο σίγουρα συμβάλλει στην επιτάχυνση της γήρανσης.

Ας ξεκινήσουμε παρατηρώντας τα λάθη και σταματώντας να  σαμποτάρουμε τον εαυτό μας. Πως το κάνουμε αυτό το σαμποτάζ; Με τη λάθος διατροφή και τα ακατάστατα γεύματα, την κακή ψυχολογία, την έλλειψη ύπνου και την παντελή απουσία της άσκησης από την καθημερινότητά μας ή αντίστοιχα την υπερβολικά καθιστική ζωή, αναφέρει η δερματολόγος, με έδρα το Λονδίνο, Dr. Marina Canseco Martín.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και ν’ αλλάξουμε συνήθειες. Όταν μάλιστα τα σύντομα αποτελέσματα θα αρχίζουν να μας εντυπωσιάζουν, τότε δε θα θέλουμε να σταματήσουμε τη σωστή προσπάθεια για καλύτερη υγεία, περισσότερη ευεξία και σχεδόν φυσική αντιγήρανση.

Τα λάθη που μάς φέρνουν πιο κοντά στη γήρανση

Άγχος 

Το χρόνιο στρες μπορεί επίσης να “γεράσει” και το μυαλό μας! Τι σημαίνει αυτό; Η μνήμη μας ασθενεί, δίνοντας βαρύτητα σε πρόσφατα κυρίως γεγονότα και οιικανότητες προγραμματισμού, ταχύτητας, απόδοσης, συνεργασίας και καλής οργάνωσης δείχνουν να μειώνονται.

Η λύση: Αν τα παραπάνω αλλάζουν δύσκολα, πρόσθεσε απλά κάποιες ώρεςή έστω λεπτά στην καθημερινότητά σου κατά τα οποία θα κάνεις πραγματικά ό,τ ισου αρέσει!

Θεωρούμε τον ύπνο χάσιμο χρόνου

To τυπικό 8ωρο ύπνου έχει για πολλούς γίνει μίαπολυτέλεια. Η Dr. Martín, λέει, πως αυτές οι ώρες καθημερινού ύπνου είναι γιατρικό για τον οργανισμό μας. Η έλλειψη ύπνου απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη που μας γερνάει τόσο ψυχικά,σε θέματα αντοχής και διάθεσης, όσο και εξωτερικά. Δεν καλύπτονται με κρέμες, δηλαδή τα σημάδια.

Η λύση: Πρέπει ν’ απολαμβάνουμε περίπου 7, 5 ώρες ανενόχλητου ύπνου. Έτσι μόνο ο οργανισμός αναπαύεται, βρίσκει ξανά τις δυνάμεις του, ρυθμίζει το μεταβολισμό, ισορροπεί τις ορμόνες, χαρίζει ελαστικότητα στην επιδερμίδα κι επιδιορθώνει τα όποια προβλήματα επηρεάζουν τη μνήμη και την υγεία μας.

Σεξ

Το σεξ μάς κάνει να νιώθουμε προφανώς χαρούμενοι!Ταυτόχρονα όμως τονώνει τον οργανισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει το μεταβολισμό, συμβάλλει στην καύση θερμίδων, ρυθμίζει τις ορμόνες και σύμφωνα μ’ έρευνες μπορεί να μας χαρίσει μέχρι και οκτώ χρόνια επιπλέον ζωής.

Επίσης, αναφέρει η ειδικός, προκαλεί την παραγωγή συγκεκριμένων ορμονών που μας κάνουν να φαινόμαστε πιονέες και τονώνει τους μυς.

Γυμναστική

Εδώ τα θέματα είναι δύο, αναφέρει η Dr. Martín.  Καταρχάς, κάθε χρόνο μετά τηδεκαετία των 30 οι γυναίκες χάνουν περίπου το 5% της μυϊκής μας μάζας. Kατά δεύτερον κάθε δέκα χρόνια μετά την ηλικία των 40 ετών χάνουν επίσης έναν πόντο από το υπερήφανο ύψος τους. Όταν μάλιστα δε διατηρούμε την καλή στάση του σώματος ενισχύουμε τα παραπάνω προβλήματα και δεν αφήνουμε τους μύες να δουλέψουν όπως προορίζονται.

Η λύση: Για να διατηρήσουμε τη φόρμα μας, την ελαστικότητά μας, την άνεση στις κινήσεις, τη δύναμη, την αντοχή αλλά και για ν’ αποφύγουμε πόνους στην πλάτη, τα πόδια, τα χέρια ή τη μέση (ειδικά όταν κάνουμε για χρόνια καθιστική ζωή), πρέπει να εντάξουμε τη συστηματική άσκηση στην καθημερινότητά μας.

Οι ειδικοί μάλιστα προτείνουν να κάνουμε τρεις φορές την εβδομάδα και για περίπου 20 λεπτά ασκήσεις αντιστάσεων. Αυτές μπορούν να γίνουν είτε με βάρη είτε χωρίς (push ups, πιέσεις, καθίσματα κτλ).

Το ιδανικό είναι να μοιράζουμε τις ημέρες μας, αν δεν είναι εφικτό τις ώρες μας, σε αερόβιο και βάρη.

Διαβάστε επίσης 

Άγχος και γήρανση: Τρόποι για να αντιστρέψετε την κατάσταση

Υαλουρονικό οξύ: Είναι η νέα θεραπεία για τη φωτογήρανση;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.